Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

En hand som bläddrar i bok. Foto.
Nyfiken på de psykologiska och sociologiska faktorerna bakom extrema åsikter och handlingar? Det finns alltid och helt naturlig variation i människors åsikter, föreställningar och beteende. Ibland händer det dock att individer eller grupper utvecklar åsikter och lägger sig till med beteenden som kraftigt avviker från det gängse. Det kan röra sig om religiösa föreställningar, politiska åsikter eller idéer om hur vi bör behandla djur och natur, för att nämna några exempel. Inte sällan omfattar sådana radikaliseringsprocesser att våld ses som en väg att uppnå ett högre mål.
Kursen ger exempel på sådana processer ur ett historiskt perspektiv, men tar även upp hur radikalisering tar sig uttryck i dagens värld. Under kursen exemplifieras och förklaras historiska och mer nutida radikaliseringsprocesser utifrån sociologisk och psykologisk forskning. Kursen behandlar även sociala medier som exempel på en nutida arena för radikalisering.

FAKTA


NIVÅ

Grundnivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Grundläggande behörighet

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


VÅR 2024

VÅR 2024

UNDERVISNINGSTID

Varierande tider

SISTA ANMÄLNINGSDAG

16 oktober 2023

ANMÄLNINGSKOD

HV-88076

START/SLUT

Från v.03 2024 till v.12 2024

EXTRA INFORMATION

Studera på distans

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter

Frågor om utbildningens innehåll

Gunne Grankvist