Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Den här kursen ger dig kunskaper i de tekniker som behövs för att utveckla moderna webbplatser som följer dagens standarder. Kursen fokuserar på webbens byggstenar XHTML/HTML5 och CSS. Vi går igenom semantiskt korrekt uppmärkning av HTML-sidor och tillhörande stilmallar för att ange sidornas utseende. Vidare går vi igenom hur man skapar responsiva sidor, det vill säga sidor som anpassar sitt utseende beroende på om de till exempel visas på datorskärm, läsplatta eller mobiltelefon.

FAKTA


NIVÅ

Grundnivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Grundläggande behörighet

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


VÅR 2019

HÖST 2019

VÅR 2020

UNDERVISNINGSTID

Varierande tider

SISTA ANMÄLNINGSDAG

15 oktober 2018

ANMÄLNINGSKOD

HV-11791

START/SLUT

Från v.04 2019 till v.13 2019

EXTRA INFORMATION

Studera på distans
Kursen är helt nätbaserad. All kommunikation med kurskamrater och lärare sker genom skolans lärplattform Canvas. Genomgångarna är förinspelade. Datum/Tiden som står i schemat är då genomgången kommer att publiceras i Canvas. Alla genomgångar är frivilliga. Men är ju självklart en del av den information man bör ta till sig för att klara kursens examination. Examinationen sker genom ett antal mindre inlämningar, kallade checkpoints, och en större avslutande inlämning. Den större avslutande inlämningen är att skapa en portfolio med hjälp av HTML och CSS. De förinspelade genomgångarna ligger på YouTube, Vimeo eller HV-Play. För handledning ”face-to-face” används Zoom via Canvas. Även ett forum för diskussioner finns i Canvas.

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter

Frågor om utbildningens innehåll

Patrik Bernhardsson

Frågor om mina studier

studievagledning@hv.se