Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Hej Evelina! Var bor du idag?
Johanneberg, Göteborg

Vilken utbildning har du läst?
Management med inriktning mot hälsopromotion (Campus Varberg)

Vilket år började du?
2004

Vad var det som gjorde att du valde just den utbildningen som du gjorde?
Jag gillade att man fick en traditionell ekonomexamen, samtidigt som man fick läsa andra typer av ämnen som intresserade mig mycket (hälsa och välmående). Dessutom uppskattade jag att det var mindre klasser och att Campus Varberg kändes mycket mer personligt än andra alternativ jag då tittade på.  

Var och vad du jobbar med idag? 
Idag är jag VD på aPak AB, ett förpackningsföretag i Mölndal. Vi är 65 anställda och omsätter 540 miljoner.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Jag älskar att få vara med och driva förändring, att få leda och inspirera andra människor och att få leva min passion varje dag.  

Vilket var ditt första jobb?
Mitt första jobb var i kassan på ICA under skoltiden, men mitt första riktiga heltidsjobb efter högskolan var som kundsupport på aPak (där jag fortfarande arbetar).

Vad var det viktigaste/bästa du fick med dig från din utbildning?
Jag började min utbildning direkt efter gymnasiet och jag tror att något av det mest givande med min utbildning var utbytet av min klass. Det var väldigt blandade åldrar och bakgrund och jag upplevde att jag som nittonåring fick andra perspektiv på saker och ting. Inte minst också på grund av att vi var en relativt liten klass och att föreläsningar hela tiden varvades med diskussioner och grupparbeten. Jag upplevde också att utbildningen var lagom akademisk, dvs man fick blanda teori och praktik vilket var väldigt nyttigt för mig som precis tagit studenten och hade ganska liten erfarenhet av ”verkligheten”.  

Vad är du själv mest stolt över att du åstadkommit i ditt yrkesliv?
Att under de senaste fem åren ha varit med och skapat en företagskultur där människor trivs, mår bra och har roligt på jobbigt – samtidigt som vi nästan har fördubblat aPaks omsättning och ökat vår lönsamhet mångfalt. Jag tycker vi visat att lönsamhet och välmående medarbetare går hand i hand.

Vad är ditt nästa mål rent karriärmässigt?
Att fortsätta driva bolagets tillväxtresa samtidigt som vi behåller vår kultur och entreprenörsanda.

Vad gillar du att göra när du inte jobbar? 
Jag älskar att träna och vara ute i naturen! Det bästa som finns är att packa ryggsäcken med fika och gå ut i skogen. Det blir en härlig kontrast till den annars ganska intensiva vardagen som VD på aPak.

Senast uppdaterad