Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Hej Maria! Var bor du idag?
På en liten gård på landet i Sotenäs kommun med hund, katter och hästar en make och två utflugna barn.

Vilken utbildning har du läst?
Systemvetenskaplig kandidatexamen på Högskolan Väst och en masterexamen i IT management vid Göteborgs universitet.

Vilket år började du?
1997, och jag läste då den första distansutbildningen i Systemvetenskap på Högskolan Väst. Att det var en distansutbildning gjorde det möjligt för mig att studera med två små barn.

Vad var det som gjorde att du valde just den utbildningen som du gjorde?
Jag hade tidigare arbetat inom flera olika yrkesområden och kände att jag inte riktigt hamnat rätt. Jag ville läsa en akademisk examen som skulle öppna dörren till andra områden. Jag ville också vara en god förebild för mina två döttrar och visa att allt är möjligt bara man är villig att lägga ner tid och arbete.

Var och vad du jobbar med idag? 
Jag arbetar som data- och analyschef på Västra Götalandsregionen.

Vilket var ditt första jobb?
Mitt första arbete hade jag som 15 åring som tvättbiträde på en damfrisering och mitt första arbete efter utbildningen var som programmerare på EDS för Saab i Trollhättan.

Vad var det viktigaste/bästa du fick med dig från din utbildning på Högskolan Väst?
Att man kan och klarar av mer än man tror.

Vad är du själv mest stolt över att du åstadkommit i ditt yrkesliv?
Att jag som småbarnsmamma från ett hem utan akademisk bakgrund lyckades genomföra utbildningen och med den som plattform har kunnat utvecklas i många olika roller som jag aldrig trodde skulle vara möjliga för mig att arbeta inom. På vägen har jag mött många fantastiska människor och förhoppningsvis har jag lyckats inspirera andra till att våga ta steget och göra något som de inte trodde var möjligt.

Vad är ditt nästa mål rent yrkesmässigt? 
Jag trivs väldigt bra i min nuvarande roll men om jag fick möjligheten att utveckla en privat verksamhet framåt i tiden skulle det vara roligt.

Vad gillar du att göra när du inte jobbar?
När jag inte jobbar tränar och tävlar jag i dressyr på elitnivå inom ridsporten. 

Senast uppdaterad