Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Hej Sharmake! Var bor du idag?
Trollhättan

Vilken utbildning har du läst?
Ämneslärarprogrammet med inriktning svenska och engelska

Vilket år började du?
2011

Vad var det som gjorde att du valde just den utbildningen som du gjorde?
Jag har alltid varit intresserad av arbeta med ungdomar, språk och litteratur Som ämneslärare får jag arbeta med min hobby, hur många kan säga det?

Var och vad du jobbar med idag? 
Jag fick reda på att Hogwarts inte var ett existerande lärosäte sent i livet så jag fick nöja mig med det näst bästa; Nils Ericsonsgymnasiet i Trollhättan. Jag är arbetslagsledare och ämneslärare i svenska och engelska på Industriprogrammet.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det bästa med mitt jobb är helt klart eleverna. Att följa deras utveckling under en längre tid är oslagbart. Deras utveckling kommer att fortsätta långt efter gymnasiet men det arbete vi gör sätter grunden för ett livslångt lärande, inget slår det.

Vilket var ditt första jobb?
Jag började jobba som svensklärare på deltid på Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan.

Vad var det viktigaste/bästa du fick med dig från din utbildning?
Behovet för variation. Alla elever är olika och det sätter krav på mig som lärare. Jag måste ständigt utvecklas tillsammans med mina elever. Min undervisning och mitt sätt att lära ut behöver ständigt utvecklas. Det är viktigt att förstå att utveckling inte är en direktverkande process, det tar tid och kräver tålamod.

Vad är du själv mest stolt över att du åstadkommit i ditt yrkesliv?
Att jag är med och formar samhällets framtid tillsammans med eleverna, det vi gör idag kommer att påverka oss imorgon.

Vad är ditt nästa mål rent karriärmässigt?
Jag har alltid varit intresserad av att forska inom litteratur. Vem vet, kanske inom en snar framtid eller senare i livet. Just nu har jag det väldigt bra.

Vad gillar du att göra när du inte jobbar?
När godnattsagan är över och båda barnen sover smyger chokladbiten fram tillsammans med en bra film. Helst något med superhjältar, men allt fungerar så länge det finns något gott att förtära.

Senast uppdaterad