Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Hej Sofia! Var bor du idag?
Jag bor i Ucklum vilket jag gjort i hela mitt liv. Familjen bor på en hästgård med några egna hästar. Gården är en släktgård sedan flera generationer tillbaka.

Vilken utbildning har du läst?
Jag läste en högskoleutbildning i ekonomi med juridik, national- och företagsekonomi. 150 p

Vilket år började du?
Hösten 1994-1999

Vad var det som gjorde att du valde just den utbildningen som du gjorde?
På den tiden tävlade jag i hästhoppning och jobbade mycket extra i familjeåkeriet, det passade bra att pendla mellan Ucklum och Uddevalla. Uppvuxen i en företagarfamilj så inser man vikten av att kunna ekonomi.

Var och vad du jobbar med idag? 
Idag är jag riksdagsledamot och veckopendlar till Stockholm. Tjänstgör i Finansutskottet och är suppleant i Skatteutskottet.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Att få träffa många duktiga människor och få tillgång till intressant och viktig information, samt hela tiden lära sig nya saker och höja kunskapsnivån.

Vilket var ditt första jobb?
Jag kokade kaffe på tidningen GP i Göteborg. Ett smidigt arbete under helger och sommarlov som vi var flera ungdomar som delade på under gymnasietiden.

Vad var det viktigaste/bästa du fick med dig från din utbildning på Högskolan Väst?
Att ha en högskoleutbildning gör att dörrar är öppna, och det är viktigt för att få intressanta arbetsuppgifter och en bra karriär. En dokumenterad utbildning är som ett körkort i yrkeslivet, det ger en behörighet och trygghet.

Vad är du själv mest stolt över att du åstadkommit i ditt yrkesliv?
Att ha drivit vidare familjeföretaget, till att ha varit anställd VD, till politisk aktiv både som Kommunstyrelsens ordförande i Stenungsund till att stifta lagar i Sveriges riksdag är en yrkesbana som jag är tacksam och stolt över.

Vad är ditt nästa mål rent yrkesmässigt? 
Nu har jag snart varit yrkespolitiker i tio år och jag tanker vända tillbaka till näringslivet igen. Sedan hösten 2021 ingår jag som en av fyra i Hogias stiftelse som kommer att bli majoritetsägare av det gula företaget som tillhandahåller IT-tjänster.

Vad gillar du att göra när du inte jobbar?
Min familj är viktig för mig och jag hoppas det ska bli mer tid tillsammans framöver. Har ett stort hästintresse och det tar mycket tid. Även att få komma ut med båten fina dagar värdesätts.

Senast uppdaterad