Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Student som står framför Studentkårens husNär Alicia började läsa om de olika skolorna som erbjuder programmet, hur det beskrivs och vilka kurser som ingår insåg hon rätt snabbt att det var Högskolan Väst som lockade mest. Den största anledningen var att programmet har den socialpedagogiska profilen.

- Kurserna som ingår i den socialpedagogiska profilen tycker jag verkar väldigt intressanta och det ska bli spännande att få lära mig om samma ämnen ur olika infallsvinklar.

Hon berättar sedan vidare om varför hon valde just socionomprogrammet.

- När jag i framtiden ska vara ute i arbetslivet tror jag att det är bra att ha med mig så många olika tankar och synvinklar som möjligt. Sedan finns det även stora möjligheter till att göra delar av utbildningen utomlands och det är också något som lockar, säger Alicia.

Det bästa med utbildningen, tycker Alicia är att allt de lär sig känns relevant för det framtida arbetslivet. Det gör att hon verkligen ser fram emot att gå på föreläsningarna och att det inte känns jobbigt att läsa kurslitteraturen.

Alicia gillar också Högskolan Västs profil AIL (Arbetsintegrerat lärande) och ser det som en stor möjlighet till utveckling. Det ger ett stort försprång mot arbetslivet och än så länge har hon kommit i kontakt med AIL via PPU, personlig och professionell utveckling.

- Det är tillfällen där vi träffas i en grupp och reflekterar och snackar om det senaste vi har lärt oss. Reflektionerna utgår främst utifrån vår framtida yrkesroll och hur vi kan dra nytta av kunskaperna vi fått, både som personer och inom jobbet, säger Alicia.

-Dessa tillfällen är väldigt givande och något som vi studenter ser fram emot då det är ett perfekt tillfälle att utbyta tankar och åsikter, fortsätter Alicia.

Framtidsdrömmen för henne är att få arbeta med barn och ungdomar, gärna som kurator och helst på en ungdomsmottagning.

- Allra helst skulle jag vilja arbeta på en ungdomsmottagning, där får man träffa så många ungdomar i arbetet och där får man verkligen möjligheten att hjälpa många! Jag vet själv hur betydelsefull den första kontakten med en kurator kan vara så min dröm är att ge fler unga möjligheten till en bra upplevelse.

Senast uppdaterad