Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Student som står framför spegeln i sitt badrum i sin studentlägenhet.När Elin valde Ekonomprogrammet lockades hon av möjligheten att läsa sin utbildning med Co-op där du som student varvar studier med betalda arbetsperioder. Co-op är en av metoderna inom AIL (Arbetsintegrerat lärande), som är högskolans profil.

Nu när Elin ser tillbaka på sin studietid är hon nöjd över att hon fått en väldigt bra grund att stå på för att kunna gå ut i arbetslivet med de bästa förutsättningarna. Hon anser att det finns många fördelar med att välja just Högskolan Väst i Trollhättan. 

- Högskolan Väst är inte som andra högskolor utan det är faktiskt Sveriges ledande högskola inom AIL, vilket ger en massa fördelar för oss studenter, berättar Elin. 

Innan hon började plugga hade hon ingen koll på vad AIL var för något, idag är hon väl insatt i konceptet och tycker att det är väldigt bra. 

- AIL för mig är något som jag kopplar till Högskolan Väst och min utbildning. För mig har AIL betytt att man får case som baseras på verkliga händelser eller organisationer. Detta för att få jobba med ett mer verklighetstroget exempel än vad vi annars hade mött i våra utbildningar utan AIL, säger Elin.

Elin berättar att det som hon uppskattat mest med AIL, är att hon fått prova på att använda sina kunskaper som hon erhållit under utbildningen redan innan hon ska ut i arbetslivet. Hon anser att även om en utbildning är till för att förbereda studenter på arbetslivet kan det finnas stora skillnader mellan det som man får lära sig i skolan för att klara en examination jämfört med hur det faktiskt fungerar i arbetslivet. 

- Med hjälp av AIL får man sätta sina inlärda kunskaper på prov och se hur de kan komma till användning i arbetslivet, säger Elin. 

För Elin har den tydliga kopplingen mot arbetslivet varit viktig och hon berättar att det även varit värdefullt att genom arbetsperioderna få ett uppehåll från pluggandet för att kunna ladda om batterierna. Elin har hunnit med att jobba på både Skatteverket och en redovisningsbyrå.

- Att läsa min utbildning med Co-op har visat sig varit ett väldigt bra beslut. Jag har fått arbetslivserfarenhet från arbetsplatser som exempelvis Skatteverket som jag aldrig annars hade sökt mig till. Jag har även haft möjlighet att prova på det jag vill jobba med efter min examen, säger Elin.  

- Nu när jag går ut i arbetslivet har jag arbetslivserfarenhet samtidigt som jag har kunskapen med mig från min utbildning. Och kanske väntar ett jobberbjudande direkt efter examen, avslutar Elin.

Senast uppdaterad