Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Alumn från mäklarekonomprogrammet

Fredrik jobbar idag med sitt drömjobb som mäklare på Fastighetsbyrån i Göteborg. Det var också exakt det som han utbildade sig till på högskolan. Han berättar att han valde Högskolan Väst eftersom utbildningen han ville gå, var mycket bredare här än på andra skolor.

- Jag kunde bli mäklare samtidigt som jag fick en kandidatexamen i nationalekonomi. Det kändes tryggt för både mig och mina föräldrar när jag valde program, säger Fredrik.

Valet av Högskolan Väst berodde också mycket på att han hade fått goda vitsord från en släkting som tidigare läst på skolan och som berättade om det roliga studentlivet och om det positiva med Trollhättan som studentstad.

- Utbildningen innehöll många relevanta kurser. Kurserna gav mig större förstående för yrket och jag kunde gå ut i mäklarvärlden väl förberedd på alla frågor som säljarna och köparna skulle kunna tänkas ha. Vi fick göra en värdering av ett hus på exakt samma sätt som man gör i yrket vilket gör övergången från studier till jobb väldigt lätt.

Under studietiden lärde jag känna mina framtida kollegor och konkurrenter. Jag jobbar just nu med två andra personer som jag också pluggade med på Högskolan Väst.

Högskolan arrangerade en minimässa ”Mäklardagen”, där man bjöd in samtliga mäklarfirmor för att träffa oss studenter. Vi fick chansen att knyta kontakter och eventuellt även kunna få möjlighet till en praktikplats eller till och med ett framtida jobb!

- Det var positivt när olika mäklarfirmor kom och träffade oss studenter och berättade om arbetet. På InWest, arbetsmarknadsdagar, som studentkåren arrangerar för oss studenter, fick jag också träffa mängder av intressanta och potentiella arbetsgivare.

Om fem år tror Fredrik att han förhoppningsvis jobbar kvar i sitt drömjobb som mäklare i Göteborg och har utvecklats i sin roll. Kanske har han till och med hunnit öppna en egen firma, det får framtiden utvisa.

Senast uppdaterad