Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Student som leder en cykel framför Vattentornet i Trollhättan

Hampus sökte till Högskolan Väst på grund av dess goda rykte och där trivs han mycket bra. Sjuksköterskeprogrammet varvar teori med praktik så kallad VFU (verksamhetsförlagd utbildning) och under Hampus tid på programmet har han hittills haft cirka 20 veckors VFU på olika platser inom vården.

- Under utbildningen har vi VFU där vi får testa på många platser och olika jobb inom vårdyrket. Jag får in en fot på min framtida arbetsplats och kan knyta nya kontakter. Genom VFU:n lär man även känna fler studenter och det blir enklare att komma på var man vill jobba i framtiden, säger Hampus.

Hampus trivs på utbildningen och berättar hur de fått lära sig om olika sjukdomstillstånd och hur omvårdnadsarbetet fungerar. Under VFU:n får han prova på olika områden i vården för att bredda sin kunskap.

- Vi har exempelvis fått testa på att vara på sjukhus, inom psykiatrin, på boende och på vårdcentral. Det finns också en valbar kurs där man kan välja att vara på andra platser som till exempel ambulansen, berättar Hampus.

Genom att Hampus på VFU:n har testat på olika platser, så vet han mer om vad han själv skulle kunna tänka sig att jobba med. Han upplever också att man får bra kontakt med både handledare och arbetskamrater, som kan hjälpa till med frågor.

- Om fem år har jag samlat på mig mer erfarenhet och förhoppningsvis pluggar jag vidare för att få ett arbete inom ambulansen, berättar Hampus.

Innan Hampus bestämde sig för att börja plugga funderade han mycket på vad han skulle söka för program. Han har alltid varit intresserad av att jobba med någon typ av "blåljus" såsom exempelvis polis, inom ambulanssjukvården eller som brandman.

- Efter många om och men kom jag fram till att ambulanssjuksköterska var något jag tror att jag skulle passa bra som. Jag gillar det lite mer akuta skedet och jag gillar att arbeta med att hjälpa människor, avslutar Hampus.

Senast uppdaterad