Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Lärare i en av högskolans föreläsningssalar

Helén jobbar som lärare i Företagsekonomi på Ekonomprogrammet på Högskolan Väst. Hon tycker att hon har det bästa yrket av alla.

- Det allra bästa jag vet är när jag ser att våra studenter förstår området de studerar, när den där aha-upplevelsen kommer, då förstår jag varför jag är lärare, säger Helén.

Även när studenter tycker att något är svårt så känner hon att hon har det bästa yrket.

- Det är stimulerande eftersom jag får utmana mig själv varje dag och fundera över hur jag kan förklara på bästa sätt för att vara ett stöd till studenterna.

Helén beskriver hur de som lärare gör för att stötta studenterna på bästa sätt under hela studietiden. De jobbar mycket med att få dem snabbt in i ett sammanhang med sina studiekompisar.

- Att du som student redan i början av högskoletiden kommer in i ett sammanhang gör också att du tidigt får en känsla av tillhörighet. Dels med kompisarna, dels med lärarna och Högskolan Väst. Då är det mycket lättare att våga fråga och känna sig bekväm med sina studier.

Helén berättar att lärarna också stöttar sina studenter mycket och finns där under hela studietiden. Det är aldrig långt till en lärare. 

- Studenterna delas in i grupper och arbetar mycket nära med oss lärare i flera kurser och workshops. Det skapar trygghet och hjälper studenterna socialt, säger Helén.

Men framför allt stöttas de i att hjälpa sig själva och bli säkra självgående studenter. Att våga fråga när något känns svårt. Lärarna är ett stöd utan att alltid tala om hur ”svaret ska vara”.

- Vi utmanar studenterna att hela tiden prestera sitt allra bästa. Förutom workshops där vi träffas och diskuterar har vi alltid frågeforum på kursplattformen (digitalt) och i vanliga fall i icke-pandemitider har vi alltid öppet på avdelningen så den som vill kan kika förbi, avslutar Helén.

Senast uppdaterad