Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Sjuksköterskestudent i vårdmiljö

Mia bor strax utanför Trollhättan och tycker det är nära och lätt att ta sig till skolan. Högskolan känns personlig och välkomnande och att den dessutom är ledande i AIL (Arbetsintegrerat lärande) var ytterligare en bidragande orsak att valet föll på Högskolan Väst.

- Det kändes rätt helt enkelt och jag har inte ångrat det en sekund. Jag hoppas som sjuksköterska kunna göra skillnad i vårt samhälle. Det är ett arbete där man möter många människor under ett arbetspass var man än arbetar.

Mia befann sig på ett ställe i livet där hon kunde välja mellan att antingen fortsätta i gamla spår eller försöka uppfylla en gammal dröm. Hon har alltid velat arbeta inom vården men vetskapen om att det skulle bli en tuff utmaning att böra plugga igen gjorde att hon tvekade. Mia valde ändå att ta steget efter att ha besökt Högskolan Väst och upplevde då att det kändes helt naturligt och rätt att söka till programmet.

- Det är naturligtvis alltid lättare att hålla sig till det man känner till men jag visste att om jag inte åtminstone försökte, så skulle jag ångra det sen.

Hon berättar om hur hon upplever att man kan göra skillnad redan under studietiden. Mia vill ha ett arbete som känns meningsfullt, stimulerande och flexibelt därför har hon valt att utbilda sig till sjuksköterska. Hon tror att genom att arbeta som sjuksköterska kan man göra nytta och skillnad för många människor varje dag.

- Som sjuksköterska är man inte bara kunnig inom området omvårdnad, utan man kan även arbeta hälsofrämjande och på sikt kan det leda till ett ökat välbefinnande och en hälsomedvetenhet vilket i sin tur främjar samhället.

Mia upplever att stämningen på Högskolan Väst är väldigt familjär så trots att utbildningen stundtals kan vara tuff och krävande, så känner hon sig inte utlämnad och ensam med sina studier.

- Det kan nästan verka som en onödig utmaning att sätta sig i skolbänken igen, men faktum är att det är otroligt stimulerande och man växer väldigt mycket som person. Genom åren samlar man på sig mängder med lärdomar som sedan kommer till användning.

- Jag har varit med om många tillfällen där jag fått stor nytta av tidigare erfarenheter. Jag har inte ångrat mig en sekund och kan varmt rekommendera alla som funderar på att börja plugga igen att våga ta steget, avslutar Mia.

Senast uppdaterad