Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

En man som tittar på två datorskärmar

Om utbildningen

Som animatör och visualiserare arbetar du med att skapa illustrationer, animationer, visuella effekter samt bildberättelser för att förmedla ett budskap, en känsla eller ett intryck. Du tränas i detta genom workshops, föreläsningar och seminarier där du får chansen att utveckla din kompetens inom såväl praktisk produktion och teknik som design och estetiskt uttryck. Genom handledning får du möjlighet att utveckla din personliga färdighet.
Du får stöd i din personliga utveckling genom handledning och täta kontakter med lärare och studiekamrater. Här får du också möjlighet att tillämpa dina kunskaper i verksamhetsanknutna projekt som ger dig material till din framtida portfolio. Efter utbildningen har du en akademisk examen inom informatik, vilket borgar för en förståelse för bland annat designprocessen, projekthantering och produktionsmetoder.

Arbetsliv

Utbildningen förbereder för egetföretagande eller arbete inom exempelvis animerad film-, specialeffekter, datorspel- eller reklambranschen. Du kan också arbeta inom samhällsplanering eller inom tillverkningsindustrin med visualisering. En viktig del i din förberedelse för yrkeslivet är skapandet av en egen portfolio - en nödvändighet när det handlar om att söka arbete eller uppdrag som 3D-designer. Under de tre åren får du många tillfällen att skapa både bilder och filmer men också text och andra objekt till din portfolio.

Arbetsintegrerat lärande - AIL

AIL (arbetsintegrerat lärande) är en naturlig del av utbildningen med nära koppling till bransch och företagande. Under utbildningen möter studenterna yrkeslivet på flera sätt genom gästföreläsare som lånas in från företag men också i programvaror och uppgifter. Ett återkommande inslag är externa uppdrag mot kunder vilket bidrar till insikter om hur både processen och yrket fungerar men också bygger nätverk och portfolio inför framtiden. Det finns även möjlighet att gå på praktik under en period hos ett företag i branschen som en del av utbildningen.

”Pocketfilm”

Studentarbete Jakob Voldberg

”Efficient Life”

Studentarbete Sanna Nomark

”Lucid Dreaming”

Studentarbete Amanda Petersen

”A Gerard Adventure”

Studentarbete Michael Nystedt

FAKTA


NIVÅ

Grundnivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Grundläggande behörighet

Du behöver också: Samhällskunskap 1b eller Samhällskunskap 1a1 + 1a2.

STUDIETAKT

Heltid

UNDERVISNINGSFORM

Campus

EXAMEN

Filosofie kandidatexamen med huvudområdet informatik

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


HÖST 2024

HÖST 2024

UNDERVISNINGSTID

Dagtid

SISTA ANMÄLNINGSDAG

15 april 2024

ANMÄLNINGSKOD

HV-91110

EXTRA INFORMATION

Här kan du läsa mer om programmet - Programbeskrivning

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter

Frågor om utbildningens innehåll

Stefan Tidlund

Preliminärt antal platser

22

KURSER SOM PROGRAMMET OMFATTAR