Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Om utbildningen

Ett tema i utbildningen är designprocessen, det innebär kunskap om metoder att undersöka, utforska, analysera, projektleda och producera innehåll som löser ett kommunikationsproblem med användaren i focus. Ett annat tema är produktion av innehåll. Hos oss betyder det kurser i att skapa webb, gränssnitt, ljud, filmer, appar, visuella effekter eller texter till bloggar och e-böcker. Ett tredje tema är strategiska kunskaper om olika medier och hur dessa samverkar och påverkar oss som individer i samhället. Vi granskar medier och vår roll utifrån integritet, demokrati och hållbar utveckling. Nästan alla kurser blandar praktiskt arbete med teoretisk kunskap och arbete i projekt. Du har också möjligheten att styra din utbildning genom att välja kurser och/eller genomföra en längre praktik.

Arbetsintegrerat lärande - AIL

Arbetsitegrerat lärande - AIL möter du under utbildningen genom att du jobbar i verklighetsnära projektarbeten i samarbete med företag och organisationer utanför högskolan och du skapar en portfolio med dina designarbeten som du kan visa för uppdragsgivare och arbetsgivare.
Du har dessutom möjlighet till det vi kallar en AIL-termin, där du kan prova på yrkeslivet under guidning av handledare från högskolan. Om du inte väljer AIL-terminen, kan du istället fördjupa dig inom exempelvis konstnärlig gestaltning, webbprogrammering eller marknadsföring.

Arbetsliv

Efter utbildningen kan du arbeta på webb- och mediebyråer, marknadsavdelningar, tidningar, kommuner, skolor samt produktionsbolag för framställning av digitala läromedel. Du kan arbeta som specialiserad informationsproducent, mediedesigner eller som strateg för, eller inom digitala medier. Vårt mål är att du ska gå ut som en unik mediedesigner med strategisk förståelse för det digitala materialets möjligheter.

FAKTA


NIVÅ

Grundnivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Grundläggande behörighet
samt
godkänt resultat i följande kurs/kurser:
Samhällskunskap 1b alternativt 1a1+1a2.
eller
Samhällskunskap A.
(Områdesbehörighet 4 / A4)

STUDIETAKT

Heltid

UNDERVISNINGSFORM

Campus

EXAMEN

Filosofie kandidatexamen med huvudområdet informatik

Vill du veta mer?