Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Om utbildningen

Utbildningen är uppbyggd runt tre olika teman. Ett tema är design och designprocessen. Här lär du dig metoder för att utforska, analysera, projektleda och producera innehåll och tjänster som löser kommunikationsproblem med användaren i fokus. Ett annat tema är produktion av innehåll. Hos oss betyder det kurser i att skapa webb, gränssnitt, ljud, filmer, appar, visuella effekter eller texter till bloggar och e-böcker. Ett tredje tema är strategiska kunskaper om olika medier och hur dessa samverkar och påverkar individ, organisation och samhället i stort. Vi granskar digitala medier ur perspektiv som integritet, demokrati och hållbar utveckling. Kurserna blandar praktiskt arbete med teoretisk kunskap och arbete i projekt. Du har möjligheten att själv påverka upplägget av din utbildning genom att välja kurser och/eller genomföra en längre praktik.

Arbetsintegrerat lärande - AIL

Arbetsintegrerat lärande - AIL möter du under utbildningen genom att du jobbar i verksamhetsnära projektarbeten i samarbete med företag och organisationer utanför högskolan. Genom dessa projekt skapar du en portfolio med dina designarbeten som du kan visa för framtida uppdragsgivare och arbetsgivare. Du har dessutom möjlighet till det vi kallar en AIL-termin, där du kan prova på yrkeslivet under guidning av handledare från högskolan. Om du inte väljer AIL-terminen, kan du istället fördjupa dig inom exempelvis konstnärlig gestaltning, webbprogrammering eller marknadsföring.

Arbetsliv

Efter utbildningen kan du arbeta till exempel på webb- och mediebyråer, produktionsbolag, marknadsavdelningar, tidningar, kommuner, statliga institutioner och skolor. Du kan arbeta som specialiserad informationsproducent, mediedesigner eller som strateg för, eller inom digitala medier. Vårt mål är att du ska gå ut som en unik mediedesigner med strategisk förståelse för det digitala materialets möjligheter.

FAKTA


NIVÅ

Grundnivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Grundläggande behörighet
samt
godkänt resultat i följande kurs/kurser:
Samhällskunskap 1b alternativt 1a1+1a2.
eller
Samhällskunskap A.
(Områdesbehörighet 4 / A4)

STUDIETAKT

Heltid

UNDERVISNINGSFORM

Campus

EXAMEN

Filosofie kandidatexamen med huvudområdet informatik

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


HÖST 2020

UNDERVISNINGSTID

Dagtid

SISTA ANMÄLNINGSDAG

15 april 2020

ANMÄLNINGSKOD

HV-95534

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter

Frågor om utbildningens innehåll

Stefan Tidlund

Frågor om mina studier

studievagledning@hv.se

KURSER SOM PROGRAMMET OMFATTAR

Vill du veta mer?