Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

programbilder

Om utbildningen

Har du en stark egen drivkraft och ett stort intresse för att skapa och uttrycka dig? Denna utbildning varvar teoretisk kunskap om visuell kommunikation, integritet och demokrati med praktiska verksamhetsknutna projektarbeten som du sedan har till nytta i din portfolio.
Ett centralt tema i utbildningen är designprocessen, alltså metoder för att projektleda, analysera, utforma och producera innehåll för digitala medier. Du lär dig olika typer av metoder och principer för att skapa och redigera digital grafik, ljud, video och animationer med hjälp av professionella verktyg. Samtidigt som du arbetar praktiskt, analyserar du digitala mediers roll och effekter för en hållbar utveckling av individ, organisation och samhälle. Det ger dig viktig forskningsförankrad och strategisk förståelse för digitala mediers möjligheter.
Här ser du i vilka ordning kurserna på programmet går: Studiegång

Arbetsintegrerat lärande - AIL

Arbetsitegrerat lärande - AIL möter du under utbildningen genom att du jobbar i verklighetsnära projektarbeten i samarbete med företag och organisationer utanför högskolan och du skapar en portfolio med dina designarbeten som du kan visa för uppdragsgivare och arbetsgivare. Du har dessutom möjlighet till det vi kallar en AIL-termin, där du kan prova på yrkeslivet under guidning av handledare från högskolan. Om du inte väljer AIL-terminen, kan du istället fördjupa dig inom exempelvis konstnärlig gestaltning, webbprogrammering eller marknadsföring.

Arbetsliv

Efter utbildningen kan du arbeta på webb- och mediebyråer, marknadsavdelningar, tidningar, kommuner, skolor samt produktionsbolag för framställning av digitala läromedel. Du kan arbeta som specialiserad informationsproducent, mediedesigner eller som strateg för, eller inom digitala medier. Vårt mål är att du ska gå ut som en unik mediedesigner med strategisk förståelse för det digitala materialets möjligheter.

FAKTA


NIVÅ

Grundnivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Grundläggande behörighet
samt
godkänt resultat i följande kurs/kurser:
Samhällskunskap 1b alternativt 1a1+1a2.
eller
Samhällskunskap A.
(Områdesbehörighet 4 / A4)

STUDIETAKT

Heltid

UNDERVISNINGSFORM

Campus

EXAMEN

Filosofie kandidatexamen med huvudområdet informatik

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


HÖST 2018

UNDERVISNINGSTID

Dagtid

SISTA ANMÄLNINGSDAG

16 april 2018

ANMÄLNINGSKOD

HV-95534

EXTRA INFORMATION

Studiegång

Vill du veta mer?