Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Två studenter i klassrum. Foto.

Om utbildningen

IT och verksamhetsutveckling är ett ettårigt magisterprogram som erbjuder specialisering inom tre spännande och högaktuella områden. All undervisning sker på engelska och är utformat för studenter med bakgrund inom samhälls- och/eller datavetenskap, som är intresserade av att analysera, utveckla, implementera och utvärdera informations- och kommunikationsteknologiska (IKT) interventioner för organisationer. Vi har utvecklat detta program i nära samarbete med det lokala näringslivet och kommuner, med fokus på IT-frågor som är viktiga för dina potentiella framtida arbetsgivare.
Efter två grundläggande kurser väljer du en av följande specialiseringar:
  • Avancerad mjukvaruutveckling – Full-Stack Developer. Erhåll gedigen kunskap på alla nivåer inom programvaruutveckling, såsom webbservrar och molndatalagring, relationella och icke-relationella databaser, användning av externa API:er, JavaScripts ramverk, UX-design etc.
  • Virtual and Augmented Reality (VR / AR) - Immersive Computing. Lär dig verktyg och metoder för att skapa virtuella miljöer och immersiva applikationer, samtidigt som du får kunskap om relevanta designprinciper och applikationsdomäner.
  • IT-strategi och arkitektur - IT-ledning. Fördjupa dig i den process som krävs för digitalisering och digital transformation för ett företag eller organisation, och få en förståelse för de verktyg och insikter som behövs för att hjälpa dem i deras övergång till en digital värld.
Detta program integrerar praktiskt arbete med forskning och teori i informatik. På detta sätt kommer du att utveckla både fördjupad ämneskunskap och relevant arbetslivserfarenhet inom din valda inriktning, samtidigt som du fördjupar dig i banbrytande forskning inom ditt område. Dina studier avslutas med ett examensarbete där du testar dina nya kompetenser med ett verkligt projekt eller problem. Efter examen är du väl förberedd för jobb inom många olika typer av IT-miljöer, både nationella och internationella - eller så kan du välja att gå vidare med doktorandstudier.

Arbetsintegrerat lärande - AIL

Vi är Sveriges ledande högskola inom AIL (Arbetsintegrerat lärande). Hos oss får du en akademisk examen samtidigt som du möter arbetslivet redan under studietiden. Arbetsintegrerat lärande är en naturlig del av programmet och ger dig möjligheter att omsätta kunskap i praktiska färdigheter. Utbildningen innehåller verksamhetsförlagda projektarbeten som genomförs i samarbete med näringslivet och offentlig sektor.

Internationell profil och antagning

Detta är ett internationellt program som är öppet för behöriga sökande från hela världen. Utbildningen ges helt på engelska och du studerar med både svenska och utländska studenter i en modern internationell studiemiljö. Undervisningen ges av akademiskt meriterade lärare från olika delar av världen. Sammantaget ger dig utbildningen, förutom kunskap inom informatik, också färdigheter i engelska och erfarenhet från olika kulturer.

Bygg på din utbildning

Programmet ger dig behörighet för fortsatta studier på master- eller doktorandnivå inom informatik eller relaterade ämnesområden. Fortsatta studier kan bedrivas i Sverige eller internationellt.

Arbetsliv

Programmets internationella profil ger dig en gedigen utbildning som möjliggör en nationell eller internationell yrkeskarriär inom en rad olika IT-områden som; Virtual och Augmented Media, avancerad programmering och inom IT-arkitektur. Genom AIL-inslagen under utbildningen kommer du erhålla såväl praktiska erfarenheter samt goda möjligheter till nätverkande inom ditt område, vilket gör dig mycket eftertraktad på arbetsmarknaden.

FAKTA


NIVÅ

Avancerad nivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Kandidatexamen i informatik eller motsvarande. Engelska B, Engelska 6 eller motsvarande.

STUDIETAKT

Heltid

UNDERVISNINGSFORM

Campus

EXAMEN

Filosofie magisterexamen med huvudområdet informatik

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


HÖST 2021

HÖST 2021