Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Närbild på nätverkskablar. Foto

Om utbildningen

I dagens samhälle är det en självklarhet att alltid vara uppkopplad mot internet- samtidigt sprids hela tiden nya metoder för dataintrång och hot mot cybersäkerheten är ständigt aktuellt. Nätverksteknik med IT-säkerhet (NIT) är en tvåårig utbildning med möjlighet till påbyggnadsår och spänner från grundläggande datakommunikation mellan enstaka datorer och avancerade kommunikationsmönster i globala nätverk med bästa tänkbara säkerhet. I utbildningen ingår moment som behandlar persondatorteknik, lokala och globala nätverk med komplexa strukturer av switchar och routrar, olika internettjänster samt nätverk och cybersäkerhet. Utbildningen genomsyras av ett modernt säkerhetstänkande för att möta de ständigt föränderliga och ökande hoten som till exempel dataintrång och digital identitetsstöld. Under studietiden har du tillgång till ett av Nordens mest välutrustade laboratorier i internetteknik och lärare med lång erfarenhet och hög kompetens inom området. Ett flertal av kurserna i utbildningen bygger på varandra, vilket innebär att man måste klara av en del av kurserna innan de efterföljande kan påbörjas. Det krävs därför att du som student hänger med i utbildningens höga tempo från start.

Arbetsintegrerat lärande - AIL

Vi är Sveriges ledande högskola inom AIL (Arbetsintegrerat lärande). Hos oss får du en akademisk examen samtidigt som du möter arbetslivet redan under studietiden.
På denna utbildning varvar du en stor andel praktiska och laborativa moment med teoretiska studier. Vi använder i stor utsträckning ett problemorienterat arbetssätt, där vi utgår från uppgifter hämtade från arbetslivet som till exempel vid design av ett trådlöst företagsnätverk. I utbildningen används material från vår Cisco-akademi där du läser Ciscos CCNA- och CCNP-utbildningar. Här handleder certifierade instruktörer dig i de praktiska momenten.

Arbetsliv

Efter utbildningen har du en unik kompetens, som gör dig väl förberedd för olika typer av arbetsuppgifter inom nätverk, datakommunikation och cybersäkerhet. Utbildningen förbereder dig för yrken som nätverkstekniker, systemadministratör, säkerhetstekniker, IT-konsult eller infrastrukturarkitekt. Arbetstillfällena finns inom alla sektorer i privat näringsliv samt offentlig förvaltning.

FAKTA


NIVÅ

Grundnivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Grundläggande behörighet.

STUDIETAKT

Heltid

UNDERVISNINGSFORM

Campus

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


HÖST 2024

HÖST 2024

UNDERVISNINGSTID

Dagtid

SISTA ANMÄLNINGSDAG

15 april 2024

ANMÄLNINGSKOD

HV-97091

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter

KURSER SOM PROGRAMMET OMFATTAR