Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Närbild på nätverkskablar. Foto

Om utbildningen

Utbildningen Nätverksteknik med IT-säkerhet, NIT, spänner från grundläggande datakommunikation mellan enstaka datorer till avancerade kommunikationsmönster i globala nätverk med bästa tänkbara säkerhet. I utbildningen ingår moment som behandlar persondatorteknik, lokala och globala nätverk med komplexa strukturer av switchar och routrar, olika internettjänster samt nätverkssäkerhet. Vidare behandlas mer avancerade tekniker som redundanta nät, trafikprioritering och IP-telefoni.
Utbildningen genomsyras av ett modernt säkerhetstänkande för att möta de ständigt föränderliga och ökande hoten som till exempel dataintrång och digital identitetsstöld.
Under studietiden har du tillgång till ett av Nordens mest välutrustade laboratorier i internetteknik och lärare med lång erfarenhet och hög kompetens inom området. Ett flertal av kurserna i utbildningen bygger på varandra, vilket innebär att man måste klara av en del av kurserna innan de efterföljande kan påbörjas.
Det krävs därför att du som student hänger med i utbildningens höga tempo från start.

Arbetsintegrerat lärande - AIL

Högskolan Västs arbetslivsnära profil, AIL, möter du under en stor andel praktiska och laborativa moment varvade med teoretiska studier. Vi använder i stor utsträckning ett problemorienterat arbetssätt, där vi utgår från uppgifter hämtade från arbetslivet som till exempel vid design av ett trådlöst företagsnätverk. I utbildningen används material från vår Cisco-akademi där du läser Ciscos CCNA- och CCNP-utbildningar. Här handleder certifierade instruktörer dig i de praktiska momenten.

Arbetsliv

Efter utbildningen har du en unik kompetens, som gör dig väl förberedd för olika typer av arbetsuppgifter inom nätverk och datakommunikation. Utbildningen förbereder dig för yrken som nätverkstekniker, systemadministratör, säkerhetstekniker, IT-konsult eller infrastrukturarkitekt. Arbetstillfällena finns inom alla sektorer i privat näringsliv samt offentlig förvaltning.

FAKTA


NIVÅ

Grundnivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Grundläggande behörighet.

STUDIETAKT

Heltid

UNDERVISNINGSFORM

Campus

EXAMEN

Högskoleexamen med inriktning mot nätverksteknik och IT-säkerhet

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


HÖST 2021