Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Yttersta ansvaret för en webbplats

Företag och organisationer blir allt mer medvetna om vikten av att ha en väl fungerande och uppdaterad webbplats. Som webmaster är du en nyckelperson i framtagandet och det fortlöpande underhållet av en webbplats. Rollen kräver en bred kompetens inom alltifrån webb- och UX-design till programmering, rörlig bild och ljud samt bakomliggande servertekniker.

Om utbildningen

Utbildningen behandlar design, utveckling och underhåll av webbplatser utifrån såväl teoretiskt som praktiskt perspektiv. Du tar del av designinriktade kurser som belyser områden såsom färg, form och typografi, men som också diskuterar User Experience (UX) och vikten av att förstå en webbplats syfte och målgrupp. Vi går igenom handhavandet av viktiga programvaror såsom Photoshop och lägger stor vikt vid processen av att skapa, redigera och publicera rörlig bild och ljud på en webbplats. Detta vävs samman med mer tekniskt inriktade kurser där du stöter på programmerings- och märkspråk som till exempel PHP, C#, JavaScript och HTML5.
Andra kurser tar upp databaser, IT-säkerhet och webbserverhantering - områden som det är ytterst viktigt att en webmaster har kunskaper inom. Efter två år kan du komplettera din utbildning med ett tredje år på plats i Trollhättan för att erhålla en kandidatexamen i Informatik.

Nätbaserad utbildning

Utbildningen ges nätbaserad vilket ger dig stora möjligheter att studera vid de tidpunkter som passar dig bäst. Kommunikation med lärare och studiekamrater sker främst via vår lärplattform samt via nätmöten, chatt, e-post och liknande system. Du tar del av material via strömmande media som kan spelas upp oberoende av tid och rum. Fördelen är att du kan se materialet flera gånger, pausa och återuppta när det passar dig bäst. Under utbildningen jobbar du individuellt, men grupparbeten förekommer också.
Studera på distans

FAKTA


NIVÅ

Grundnivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Grundläggande behörighet samt Matematik B med lägst betyg G eller motsvarande.

STUDIETAKT

Heltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

EXAMEN

Högskoleexamen med inriktning mot informatik

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


HÖST 2018

UNDERVISNINGSTID

Varierande tider

SISTA ANMÄLNINGSDAG

16 april 2018

ANMÄLNINGSKOD

HV-95978

EXTRA INFORMATION

Studera på distans