Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

TRE STUDENTER OM LIVET I TROLLHÄTTAN

Högskolan Västs 13 000 studenter sätter verkligen sin prägel på Trollhättan. Närheten till allt, gemenskapen och känslan av att hela staden bryr sig är något som studenttrion Filippa Hallnor, Martin Högberg och Erik Pettersson gillar.

Läs hela intervjun här

Bostadsgaranti

Trollhättan erbjuder bostadsgaranti. När du fått ditt antagningsbesked kan du ansöka om en studentbostad, 30 dagar efter det är du garanterad ett förstahandskontrakt.

Vägen till högskolan kantas av många funderingar, val och ibland svåra överväganden. Att dessutom behöva jaga bostad och oroa sig över det kan ta mycket energi.
Därför jobbar vi tillsammans med Trollhättans Stad stenhårt för att leva upp till bostadsgarantin – och enligt Sveriges förenade studentkårers (SFS) bostadsrapport 2015 tillhör vi ett fåtal studentstäder som faktiskt klarar kraven.

Här kan du bo i klassisk studentkorridor eller i egen lägenhet och du hittar boenden såväl mitt i stan som lite utanför stadskärnan. Därför kan du välja själv om du vill bo granne med nöjesliv eller friluftsliv. Oavsett var du bor finns goda kommunikationer till campus genom cykelvägar eller biogasbuss.

Ett nära samarbete med flera enskilda bostadsbolag samt Trollhättans kommunala bostadsbolag Eidar gör att du hittar det boende som funkar bäst för dig. Både till storlek och hyresnivå. Här hittar du kontaktuppgifter till bostadsbolag som erbjuder studentbostäder. 

Du kan också läsa om boende på Studentkårens webbplats.

Flyttanmälan och folkbokföring för studenter

Att du som student är rätt folkbokförd har betydelse för att ha rätt till förmåner som till exempel bostadsbidrag från Försäkringskassan. 
Läs mer om flyttanmälan och folkbokföring

Inkluderande högskola

2014 utsågs Trollhättan till Årets studentstad av Sveriges förenade studentkårer (SFS), utmärkelsen är ett kvitto på att samverkan mellan studenter, högskola och omgivande näringsliv fungerar på ett bra sätt. Nedan kan du läsa ett klipp ur motiveringen.

”I Trollhättan finns en lång tradition av inkludering där alla studenter värnas om. Det moderna campuset är tillgängligt och har utformats i samverkan med högskolans studenter. Utmärkande för Trollhättan är att studenternas perspektiv alltid värdesätts och tas på allvar."

Pendling

Drygt 2000 av Högskolan Västs studenter pendlar dagligen till Trollhättan från olika orter i närområdet. En 5-minuterspromenad till resecentrum ger dig tillgång till täta tågförbindelser såväl norrut mot Vänersborg-Mellerud-Karlstad och söderut med hela Göta älvdalen och Göteborg. Idag åker du sträckan Göteborg-Trollhättan på lite över en halvtimme.

Läs en intervju med en pendlande student.

Ekonomi

Här hittar du länkar med information om studiemedel, försäkringar, bostadsbidrag, pensionsgrundande studier med mera:

Mer information


Senast uppdaterad