Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Studielandskap och bibliotek

Campus har fyra studielandskap som ligger vägg i vägg med lärarnas kontor för att öka kontakten mellan dig och de som jobbar på högskolan.
I studielandskapen hittar du datorsal, skåp, grupprum och studentpentry med sittplatser. I studentpentryt kan man förvara och värma egen mat.

På campus finns öppna, moderna studieytor och gott om grupprum. Utöver de som finns i studielandskapen och biblioteket finns det i varje hus på varje våning. Grupprummen ger förutsättningar för grupparbeten och studiero. På området finns också idrotts- och dramarum samt ett Kreativt centrum. Internationella studenter, Studentkåren och Drivhuset bidrar också till en levande och aktiv miljö.

Eftersom campus ligger mitt i stan är det nära till butiker, caféer, restauranger, bio, träningsanläggningar och uteliv. Här hittar du ett aktivt kultur- och idrottsliv och om du gillar natur- och friluftsliv så har du aldrig långt till det, fall- och slussområdet runt kanalen i Trollhättan är vida känt för sin vackra miljö att promenera eller vistas i.

Restaurang och café

På campus finns Restaurang Västan som serverar dagens lunch samt säljer godis och dricka. I Studentcaféet serveras lättare lunchrätter och sallader samt hembakat fika.

Ditt campus A-Ö

Under Är student hittar du mer praktisk information om våra lokaler.

Biblioteket är en bra plats att studera på,
här finns:

  • Mer än 180 studieplatser i biblioteket
  • Tillgång till mer än 70 datorarbetsplatser
  • Många sittplatser i soffor och fåtöljer
  • Multiskrivare för utskrifter och kopiering
  • 6 grupprum, varav 4 med dator
  • Tyst läsesal med 30 arbetsplatser

Cogito, den flexibla studieytan vid grupprummen, där du träffar mattejouren samt språk- och textcentrum.

Biblioteket fungerar som ett avancerat informationscentrum för högskolans studenter och personal. Här finns gott om studieplatser där du som student har närhet till böcker, datorer och personal som underlättar dina studier.

Studenttorg

I biblioteket hittar du också vårt Studenttorg. På studenttorget möter du:

  • Studie-och karriärrådgivning
  • IT-stöd

Studentbokhandel

På campus finns en studentbokhandel där du kan köpa den kurslitteratur du behöver, om du inte har lånat den på biblioteket. I bokhandeln finns även begagnade böcker till försäljning. Studentbokhandeln hittar du på andra våningen i D-huset. 

Kreativt centrum

Kreativt centrum är en samlingsplats där du testar och utvecklar skapande och kreativa inslag inom din utbildning.

I Kreativt centrums lounge pågår ständigt utställningar av studentarbeten och projekt och här kan du sitta ner, ta en kopp kaffe och titta på utställningar.

Kreativt centrum hittar du på högskolans entréplan - i G och H-huset. Det är en samlingsplats där du testar och utvecklar skapande och kreativa inslag inom din utbildning. Studenter som studerar digitala medier fördjupar sig inom mediaprojekt när de redigerar film och ljud, många gånger i samarbete med externa uppdragsgivare. Lärarstudenter huserar i vår dramasal när de har drama- och konflikthanteringsövningar. I bildateljéerna och snickeriverkstaden sker formgivning på både digital och manuell väg och här kan man möta 3D-studenter som arbetar "cross-over", från manuell skissteknik till datamodellering.

Mediepoolen

Här kan du som student låna utrustning för arbete med olika kreativa projekt inom ramen för våra kurser och program.

Boka kameror, ljudutrustning med mera via Mediepoolen, som har öppet mån-fre kl. 08.45 - 10.00, tel 0520-223160, mediepoolen@hv.se

Senast uppdaterad