Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Högskolan Västs campus byggdes 2008 och är öppet, modernt och ständigt under utveckling. Vi vill ge våra studenter de bästa förutsättningarna för sina studier, allt ifrån stimulerande lärmiljöer till någonstans att värma sin mat och ta en kopp kaffe för att ladda batterierna. 

På campus finns mötesplatser för Studentkåren och Drivhuset samt en idrottssal som också bidrar till en levande och aktiv miljö.

ENKELT ATT PENDLA

Till oss är det enkelt att pendla. En stor del av Högskolan Västs studenter pendlar dagligen till Trollhättan från olika orter i närområdet. En 5-minuterspromenad till resecentrum ger dig tillgång till täta tåg- och bussförbindelser. Exempelvis tar det 37 minuter med tåg till Göteborg.

Studielandskap och Grupprum

Campus har fyra studielandskap som ligger vägg i vägg med lärarnas kontor för att öka kontakten mellan dig och de som jobbar på högskolan. I studielandskapen hittar du datorsal, skåp, grupprum och studentpentry med sittplatser. I studentpentryt kan man förvara och värma egen mat.

På campus finns öppna, moderna studieytor och gott om grupprum. Utöver de som finns i studielandskapen och biblioteket finns det i varje hus på varje våning. Grupprummen ger förutsättningar för grupparbeten och studiero. Läs mer och boka våra grupprum här.

Biblioteket är en bra plats att studera på,
här finns:

  • Mer än 350 olika typer av studieplatser
  • Tillgång till datorarbetsplatser
  • Många sittplatser i soffor och fåtöljer
  • Multiskrivare för utskrifter och kopiering
  • Grupprum, med och utan dator
  • Tyst läsesal

I biblioteket finns också Cogito, den flexibla studieytan vid grupprummen, där du träffar mattejouren samt språk- och textcentrum.

Biblioteket fungerar som ett avancerat informationscentrum för högskolans studenter och personal. Här finns gott om studieplatser där du som student har närhet till böcker, datorer och personal som underlättar dina studier.

Studentbokhandel

På campus finns en studentbokhandel där du kan köpa den kurslitteratur du behöver, om du inte har lånat den på biblioteket. I bokhandeln finns även begagnade böcker till försäljning. Studentbokhandeln hittar du på andra våningen i D-huset. 
Kontaktuppgifter, öppettider mm. till Gregarts studentbokhandel.

Kreativt centrum

Kreativt centrum är en samlingsplats där du testar och utvecklar skapande och kreativa inslag inom din utbildning.

I Kreativt centrums lounge pågår ständigt utställningar av studentarbeten och projekt och här kan du sitta ner, ta en kopp kaffe och titta på utställningar.

Kreativt centrum hittar du på högskolans entréplan - i G och H-huset. Det är en samlingsplats där du testar och utvecklar skapande och kreativa inslag inom din utbildning. Studenter som studerar digitala medier fördjupar sig inom mediaprojekt när de redigerar film och ljud, många gånger i samarbete med externa uppdragsgivare. Lärarstudenter huserar i vår dramasal när de har drama- och konflikthanteringsövningar. I bildateljéerna och snickeriverkstaden sker formgivning på både digital och manuell väg och här kan man möta 3D-studenter som arbetar "cross-over", från manuell skissteknik till datamodellering.

Mediepoolen

Här kan du som student låna utrustning för arbete med olika kreativa projekt inom ramen för våra kurser och program.

Boka kameror, ljudutrustning med mera via Mediepoolen, som har öppet mån-fre kl. 08.45 - 10.00, tel 0520-223160, mediepoolen@hv.se

RESTAURANG OCH CAFÉ

På campus finns Restaurang Västan som serverar dagens lunch samt säljer godis och dricka. I Studentcaféet serveras lättare lunchrätter och sallader samt hembakat fika.

 

karta-över-campus.png

A = Studentkåren
B = Studentpentry, Bottenhavet, Drivhuset
C = Centralcaféet
D = Gregarts studentbokhandel, Entré AIL, Studenthälsan
E = Huvudentré, Restaurant Västan, Bibliotek
F = Stråket, entréplan, Albertsalen
G = Servicecenter, Studie- och karriärvägledning, Studieadministration: antagning, examen och utbildningshandläggare, Kliniskt lärandecentrum

H = Studielandskap Halland och Hälsingland med studentpentry, datasal, skåp och grupprum. Studielandskap Härjedalen med datasal, skåp och tyst grupprum

I, J = Studielandskap Ishavet och Vita havet med studentpentry, datasal, skåp och grupprum. Studielandskap Medelhavet med datasal, skåp och tyst grupprum

K = Gångbro
X = Återsamlingsplats vid brandlarm

Hitta i våra lokaler
Bokstaven visar i vilken byggnad du hittar lokalen och den första siffran på vilken våning.
Exempel: F211 = F-huset, våning 2.

Senast uppdaterad av Anna Elfgren