Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Det här måste vi ändra på! Därför satsar vi på Högskolan Väst på normkritisk pedagogik i utbildningar och forskning inom hälsa och vård. En del av satsningen innebär att vi har skapat ett normkritiskt kliniskt lärandecentrum (KLC), där vi utbildar framtidens hälso- och sjukvårdspersonal med realistisk scenarioträning och utgångspunkten i alla människors lika värde.  

Detta har inte gjorts tidigare. Vi anser att det är hög tid.  

Vill du veta mer om hur vi utbildar i vård på lika villkor? På denna hemsida hittar du olika exempel på Högskolan Västs normkritiska satsning. Du kan också kontakta oss på e-postadressen nedan. 

AKTUELLT - Samarbete med konstnären Elisabeth Ohlson

Elisabeth Ohlson promoverades till hedersdoktor vid Högskolan Väst i november 2022. I samband med detta genomfördes ett samverkansprojekt med Högskolan/Institutionen för Hälsovetenskap för att högtidlighålla och uppmärksamma det samarbete inom normmedvetenhet som pågått med Elisabeth Ohlsson sedan slutet på 1990-talet. Resultatet av projektet blev konstverket ”En klinisk lektion vid Högskolan Väst” - ett normkritiskt foto av personal och studenter på Högskolan Väst som är en tolkning av  En klinisk lektion på Salpêtrière (1887) av André Brouillet.

Originalmålning: En klinisk lektion på Salpêtrière (1887)
Konstnär: André Brouillet, 1857-1914 Motivet med professor Jean-Martin Charcot i den absoluta förgrunden skildrar en klinisk demonstration av symtomen vid kvinnlig hysteri. Inför en publik bestående av samtida vetenskapsmän används patienten Marie Blanche Wittman för att förevisa symtomen.

En klinisk lektion på Högskolan Väst (2022)
Konstverket väcker frågor om kunskapen och den högre utbildningens roll i samhället. Hur kunskap ständigt behöver erövras, varje dag, i varje situation och i varje tidsepok. Foto: Elisabeth Ohlson (f. 1961)

Så här gick det till när fotot kom till - se filmen!
Syntolkad version

Kontakt och mer information


Kampanj - normal

account_circle Har du frågor kring vår kampanj "Är du tillräckligt normal?", är du välkommen att kontakta oss.
ardunormal@hv.se