Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

På den här sidan hittar du information om 

ALC-sal (Active Learning Classroom)

Active Learning Classrom (ALC) är ett koncept där studenterna sitter vid runda bord istället för i klassisk föreläsningssittning och detta ger en större gruppdynamik och flexibilitet.

Mer om ALC-sal

DigiLab

DigiLab är en arena där besökaren kan utforska och testa på enkla och avancerade digitala verktyg och utrustning i en tilltalande studie/arbetsplats.

Mer om Digilab

Mattejouren

Du som är student på Högskolan Väst och vill ha hjälp med matten är välkommen till vår mattejour.

Mer om Mattejouren

Akademiskt språk

Behöver du råd och stöd att läsa och skriva akademiska texter? Välkommen till Akademiskt språk! Vi erbjuder alla studenter vid Högskolan Väst vägledning i läsande och skrivande på svenska och engelska.

Mer om Akademiskt språk

OpenLab

Använd vår 3D-skrivar, laserskärare eller prova på att använda Virtual Reality eller få råd om hur du kan använda dig utav Argumented Reality. Vi har även bra lokaler för att grupparbeta, hålla workshops eller seminarier i. Välkomna!

Mer om OpenLab

SI-pass (Supplemental Instructions)

SI-pass ges i kurser som upplevs svåra och är för dig som vill förbättra din studieteknik och få ytterligare tillfälle att arbeta med ämnet.

Mer om SI

Intize

Du som är gymnasieelev och vill ha hjälp med matten är välkommen till vår matte drop-in!

Mer om Intize

TorTalk

TorTalk är en programvara för talsyntes som du kan använda dig av för att få all text på skärmen uppläst. Det fungerar för alla e-böcker, låsta pdf-filer och text på inscannade bilder.

Mer om TorTalk

Stava Rex, SpellRight, Saida

Dessa program kan du använda dig av när du skriver texter och behöver hjälp med rättstavning och grammatik.
Programmen finns på alla högskolans datorer

Mer om Stava Rex, Spellright, Saida

Studiehandledning

Hos studiehandledaren kan du få hjälp att planera och få struktur på dina studier. Du kan också få tips och vägledning kring bra studietekniker och planeringsverktyg. Inga frågor är för små eller stora och vi utgår ifrån dina behov.

Mer om Studiehandledning

Senast uppdaterad