Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

tidigare Aktiviteter  i Open Lab 

 

VR/AR - Design och utveckling av immersiva applikationer

Vad kan man göra? Vilka är det viktigaste funktionerna som tillhandahålls av dagens VR/AR-utrustning? Vad är lätt respektive svårt att göra med de vanligaste verktygen? Vilka är de primära begränsningarna nu och i framtiden?

Vad bör man göra? Vad bör man ha i åtanke när man designar applikationer och system för VR/AR? Vad tenderar att ge positiva upplevelser, inlevelse och "presence", och vad kan ge upphov till besvär och obehag? Hur bör man resonera kring etiska aspekter samt risker och möjligheter för samhället i stort?

Från 3D-scanning till 3D-printing

 

Laseretsning - från ritning till färdig produkt

Laser är inte bara sci-fi och rymdäventyr med lasersvärd och laserpistoler, det kan ha en praktisk användning även nere på planeten jorden. Så vad är egentligen laseretsing och vad kan man göra med det? Vi tittar på olika exempel och testar att själva göra en enkel produkt som både skurits och etsats med laser.

VR och filmskapande

Dan Sandkvist från GU/Akademin Valand kom till OpenLab för att prata om VR och filmskapande. Han pratdea om hur VR påverkar det digitala filmskapandet, vad det ger för möjligheter/begränsningar och hur VR påverkar berättandet.

TorTalk

Biblioteket sök

Google Scholar

Referenshantering

Zotero

Word

Upphovsrätt

Digitala tjänster som underlättar din referenshantering

Senast uppdaterad