Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

SI-pass är ett frivilligt komplement till undervisningen där organiserade studietillfällen schemaläggs 1-2 gånger i veckan i traditionellt krävande kurser.

Under ett SI-pass samlas ni i mindre studiegrupper som leds av en erfaren student (SI-ledare) som tidigare gått kursen och har utbildats för uppdraget. 

På Högskolan Väst erbjuder vi SI-pass i ett antal kurser i olika ämnen på institutionerna för ingenjörsvetenskap, vårdvetenskap samt ekonomi och it. Om det går SI-pass i din kurs ligger det inlagt i ditt kursschema. 

Vad innebär ett SI-pass? 

  • Studera och interagera med andra studenter, diskutera föreläsningar och förbereda er för tentor
  • Få en bättre förståelse av kursinnehåll

"SI-ledaren ber gruppen att komma med förslag på vad de vill prata om under passet och hjälper till att dela in i mindre grupper efter intresse. Under passet diskuterar studenterna med varandra, men kan även få impulser från SI-ledaren för att strukturera upp temaområdet och resonemanget. Målet är att kunna bryta ner ett större ämne till mindre bitar, så alla kan lära av varandra och sätta ihop kunskapsbitarna tillsammans. SI bygger alltså på studenternas egna idéer och frågor. Studenterna vidgar sin kunskap med hjälp av varandra och med input från SI-ledaren."

                                                                 Andre Menke, f.d. SI-samordnare

 

 

Kontakt


Supplemental Instruction

account_circle Kontakta oss om du vill veta mer om SI-ledare och vår verksamhet
si@hv.se
Senast uppdaterad