Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

 

Kontakta oss

Du kan kontakta oss på studenthalsan@hv.se.

Studenthälsan på Canvas

Följ Studenthälsan på vår Canvassida

Om studenthälsan

Det kan handla om oro, stress, prestationsångest, nedstämdhet eller händelser i livet som separationer och kriser. Här nedan finner du information om vad du som student kan få för stöd.

På studenthälsan finns två kuratorer, Maria Blomqvist och Annette Ryckenberg. Studenter erbjuds individuella samtal samt deltagande i studiestödjande aktiviteter i olika former, med fokus på bland annat talängslan, stresshantering och uppskjutarbeteende. All kontakt är kostnadsfri och omfattas av sekretess. För frågor, rådgivning och tidsbokning vänder du dig till studenthalsan@hv.se.

Vi erbjuder även våra studenter studiestödjande aktiviteter. Läs mer om vår aktivitetsverksamhet och se aktuella händelser på sidan för studiefrämjande aktiviteter.

Erbjudande om ICAIP

Vi kan erbjuda dig ICAIP (Individual Coping and Alcohol Intervention Program) - en manualbaserad metod som riktar sig till studenter som växt upp med en alkoholmissbrukande förälder. Om du har gjort det är det vanligt att det påverkar både ditt mående och hur du hanterar situationer som vuxen. Tillsammans identifierar vi dessa situationer och du får stöd att skapa nya hjälpsamma strategier. För information, frågor och tidsbokning kontakta kurator Annette: annette.ryckenberg@hv.se.

Om du blir sjuk

Vid behov av läkarkontakt/medicinsk behandling hänvisas du till din vårdcentral. Information om vart du kan vända dig hittar du på www.1177.se/Vastra-Gotaland/ eller genom att ringa Sjukvårdsupplysningen på telefonnummer 1177.

Vid akut sjukdom, ring 112.

Sjukanmälan

Om du är sjuk är det viktigt att du anmäler det till Försäkringskassan, eftersom sjukdom kan påverka dina studieresultat och därmed möjligheter att få studiemedel. Läs mer på CSN. Har du läkarintyg har du också möjlighet att få ett visst belopp av studielånet avskrivet. Du kan även kontakta Studie- och karriärvägledningen om du har frågor angående detta. Vid vård av barn, kontakta alltid CSN.

Du är försäkrad

Studenter vid Högskolan Väst är försäkrade under skoltid och under direkt färd mellan bostaden och skolan. Försäkringen täcker personskador genom olycksfall samt vissa fall av sjukdom genom smitta. Ersättning lämnas för läkarvård, mediciner, sjukgymnastik, sjukresor och andra utgifter. Du kan också få ersättning för sveda och värk. Om din skada blir bestående (vid medicinsk invaliditet) ersätter försäkringen inkomstförlust, lyte och men samt kostnader och olägenheter i övrigt. Läs mer om försäkringen och hämta skadeanmälningsblankett på Kammarkollegiets webbplats.

Externa webbsidor om hälsa och kost mm.

Skicka inte känslig information i e-post! 

Tänk på att du inte skickar några känsliga uppgifter till oss via e-post. Kommunikation via e-post till högskolan är en offentlig handling.

Alla data som kan kopplas till dig som person hanteras enligt dataskyddslagen (GDPR).

Läs mer om GDPR och hur vi hanterar dina personuppgifter på Högskolan Väst.

Kontakt


Senast uppdaterad