Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Säkerhetsmedveten?

För att skydda de värden informationen representerar krävs ett säkerhetsmedvetande hos alla användare.

För att kunna leva upp till de säkerhetskrav som ställs på dig måste du känna till:

  • Vilket ansvar du har
  • Vad du skall göra vid olika incidenter
  • Var du kan få hjälp och stöd

Nedan kan du läsa mer om regler och riktlinjer samt vilket ansvar du har som användare. Här finns bl a den ansvarsförbindelse du godkände när du skapade ditt konto.

Dina inloggningsuppgifter

Dina inloggningsuppgifter är en värdehandling och skall hanteras säkert. Misstänker du att ditt lösenord kommit i orätta händer skall du genast byta det. Gå till systemet "Mitt Konto" för att byta ditt lösenord. Använd heller inte ditt lösenord som du har på högskolan i andra sammanhang. Kom ihåg att du är personligt ansvarig för vad som händer under en inloggning med ditt konto.

I vissa av våra system, t ex våra Microsoft-tjänster, använder vi multifaktorautentisering, MFA, vid inloggning. Du behöver därför aktivera MFA. Läs om MFA och hur du aktiverar det här!

SUNET-regler

SUNET står för Swedish University computer Network och är en enhet på Vetenskapsrådet. Sunet kopplar upp lärosäten och myndigheter.
Läs om användning och etiska regler på SUNET webbplats.

Fler regler och riktlinjer

Kontakt


Servicecenter

account_circle Samordnad service för hela högskolan. Servicecenter finns i entréplan i hus G och erbjuder service och stöd till studenter, besökare och medarbetare vid Högskolan Väst.
servicecenter@hv.se Huvudentré
Senast uppdaterad