Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Ett flexibelt sätt att studera

Vill du börja plugga - men inte flytta? Vill du vidareutbilda dig och samtidigt fortsätta att jobba? Att plugga på distans kan gå till på flera olika sätt, men gemensamt är att en stor del av studierna sker digitalt. Med hjälp av en lärplattform kommunicerar du med läraren och andra studenter, där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbete, digitala möten och inspelade föreläsningar.

En distansutbildning kan vara helt på distans eller med ett fåtal träffar på plats. Fördelen är ett flexibelt sätt att studera, för dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill plugga. Viktigt att tänka på är att obligatoriska moment i din utbildning kan vara schemalagda under dag- eller kvällstid, även om de sker på distans.

Utbildningar som ges på lärcentra har obligatoriska träffar på studieorten. Fördelen med att läsa via lärcentra är att du har möjlighet att träffa andra studenter på orten och få stöd från lärcentrumets personal.

Om du undrar över upplägg eller har mer generella frågor om våra distansutbildningar kan du kontakta vårt Servicecenter.

Tänk på

Att läsa på distans innebär att du som student måste ta ett stort eget ansvar för dina studier och att du följer de instruktioner, regler och deadlines som finns för just din utbildning.

Du måste kunna planera för att hålla den studietakt som krävs med ett visst antal studietimmar per vecka, kunna koordinera dig med övriga studiekamrater på kursernas olika moment och kunna delta på de bestämda tider som finns för träffar, gruppmöten och examinationer. 

Senast uppdaterad