Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Nyfiken på att prova på nya verktyg? I Open Lab hittar du:

Oculus quest - Virtual Reality

I labbet har vi både Oculus Quest 1 och Oculus Quest 2. Båda dessa VR-headset är fristende och kräver ingen dator för att kunna köra VR. Det finns möjlighet att låna hem dessa, kontakta oss via mail för mer information.

VALve Index - Virtual reality

Virtual reality-headset:et Valve Index från Steam finns tillgängligt i labbet. Valve Index kräver en VR-redo dator, vilket vi har tre av i G122. Kom gärna in till labbet under våra öppettider eller maila oss om du är intresserad av att veta mer. 

HTC Vive

Virtual reality-headset:et HTC Vive finns tillgängligt i labbet. HTC Vive kräver en VR-redo dator, vilket vi har tre av i G122. Kom gärna in till labbet under våra öppettider eller maila oss om du är intresserad av att veta mer. 

Oculus Rift

Virtual reality-headset:et Oculus Rift finns tillgängligt i labbet. Oculus Rift kräver en VR-redo dator, vilket vi har tre av i G122. Kom gärna in till labbet under våra öppettider eller maila oss om du är intresserad av att veta mer.

Hololens

I OpenLab så har vi tillgång till två stycken Microdoft Hololens. Hololens är ett augumentet reality-headset (AR-headset). Det finns möjlighet att låna en Hololens för att använda vid exempelvis forskning eller som en del av uppsatsarbete. Hör gärna av er till oss för att få veta mer!

iPad Pro LiDar

Fotografi på en person med VR-glasögonI OpenLab så har vi tillgång till två stycken iPad Pro med LiDar-teknik. LiDar är en laser som används för att mäta avstånd. LiDar-tekniken underlättar scanning av rum och/eller objekt, som kan användas för att skapa 3D-modeller.


Varjo VR-1

Fotografi på en person med VR-glasögonVarjo VR-1 är ett virtual reality-headset med hög upplösningar och som är utrustad med eye-tracker. Varjo VR-1 kräver en VR-redo dator, vilket vi har tre av i G122. Kom gärna in till labbet under våra öppettider eller maila oss om du är intresserad av att veta mer.

3D-skrivare

fotografi på en 3d printerOriginal Prusa i3 MK3S är en av de modeller av 3D-skrivare som vi har i OpenLab. Om du är intresserad av att testa att skriva ut något i 3D eller om du vill veta mer, kontakta gärna oss eller kom in i labbet under våra öppettider.
Senast uppdaterad