Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

När du kommit hem ska du i regel ansöka om tillgodoräknande av dina studier. Tillgodoräknande innebär att högskolan fastställer vad de poäng du har tagit utomlands motsvarar i dina programstudier mot examen vid Högskolan Väst, och att dessa läggs in i Ladok.

För att du ska kunna få dina kurser/poäng från utlandsstudien tillgodoräknade i din examen hemma behöver du ansöka om detta. Mer information hittar du på sidorna för tillgodoräknande.

Du kommer att behöva göra en utvärdering av din utlandsperiod, och i de fall du beviljats stipendie kommer du också behöva göra en kort reserapport. Du får info om detta från International Office när det blir dags.

Om du är intresserad av att berätta om ditt värduniversitet, värdland och om din utbytestid i samband med informationsmöten eller övriga aktiviteter, tveka inte att kontakta oss oavsett var du gjort dina utbytestudier. Vi behöver t.ex. hjälp på vår Internationella vecka och eventuellt andra tillfällen då studenter vid Högskolan Väst informeras om utbytesmöjligheter. Skicka en intresseanmälan till international@hv.se!

För dig som har genomfört en utlandsperiod utan finansiellt stöd från något av våra program finns eventuellt möjlighet att söka Resestipendium.

Senast uppdaterad