Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Vill du bli studentambassadör?

På Högskolan Väst har vi ca 15 anställda studentambassadörer. Vill du bli vårt ansikte utåt? Vill du också få möjlighet att resa i Sverige på mässor, få dokumenterad erfarenhet av presentationsteknik på ditt CV och samtidigt fylla ut studiekassan? Sök tjänsten här!

Vad gör en studentambassadör?

Den huvudsakliga uppgiften för en studentambassadör är att vara vårt ansiktet utåt. Det innebär arbetsuppgifter som sträcker sig från att berätta om högskolan, vårt utbildningsutbud, hur det är att studera, till att vara med i kampanjfilmer, fotograferingar och att delta i fokusgrupper. Som studentambassadör kommer du att representera högskolan på olika typer av skolbesök och mässor, både på gymnasieskolor och på större mässor som Kunskap & Framtid.

Vi erbjuder ett roligt och utvecklande extrajobb, där du får möjlighet att börja bygga ditt framtida CV. Ofta ser vi hur våra studenter växer med uppdragen, både i arbetsrollen och på ett personligt plan. Du får en bra grund att kommunicera och jobba självständigt samt ihop med andra. Dessutom är det ett riktigt bra tillfälle att träffa nya vänner och bygga relationer!

En del av uppdraget som studentambassadör är att regelbundet posta inlägg och stories på vårt Instagramkonto. Detta är ett utmärkt tillfälle att få synas och berätta om hur det är att vara student och vad studentlivet innebär. Nytt för i år är att vi under hösten ska börja synas på TikTok. Vi tycker detta är en riktigt spännande satsning och hoppas att du vill vara med på resan. Här blir du vår influencer och har stort utrymme att påverka innehållet och bidra med idéer och förslag!

Även uppdrag på campus kan förekomma, till exempel att ta emot studiebesök, hålla inspirationsföreläsningar, leda rundvandringar eller att ta emot en blivande student som vill "skugga" dig under en dag. Utanför campus finns olika typer av uppdrag där du fungerar som en förebild för att inspirera och motivera andra till högre studier, till exempel genom att hålla inspirationsföreläsningar eller delta i projekt så som Street Games Academy – ett projekt där studenter agerar läxhjälpare för barn och unga i föreningslivet.

Du kommer att ingå i ett team av andra studentambassadörer och kan komma att arbeta både i grupp och ensam. Kort och gott så erbjuder ett roligt extrajobb som är meriterande för ditt framtida CV och samtidigt personligt utvecklande!

Du representerar högskolan
Den person som företräder Högskolan har ett förtroende och ansvar att representera organisationen på ett föredömligt sätt. Som vår ambassadör riktar du dig mot blivande studenter och förväntas bemöta alla på ett proffsigt och respektfullt sätt. Det är också viktigt att du kan utrycka dig väl i tal och skrift då du också kommer att vara vår influencer på sociala medier. Du är en viktig del i högskolans marknadsföring och externa kommunikation.

Hur är en studentambassadör?

 • Utåtriktad och gillar att träffa nya människor.
 • Gillar att resa och se nya platser.
 • Trivs med studentlivet och sina högskolestudier.
 • Värnar om Högskolan Väst och sitt utbildningsprogram.
 • Har B-körkort.
 • Har minst två terminer kvar av sina studier vid rekryteringen.

Varför man ska bli studentambassadör

 • Roligt och utvecklande extrajobb.
 • Bidra till att göra skillnad på samhällsnivå.
 • Gemenskap med andra studenter på Högskolan Väst.
 • Ny kunskap i bagaget.
 • Det är en merit i ditt framtida jobbsökande.

Är detta något för dig? ANSÖK VIA LÄNKEN NEDAN

Sök tjänsten här!

Senast uppdaterad
Kontakta webbredaktionen om något inte fungerar på webbplatsen