Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Student på Högskolan Väst står inne på campus vid en trappa.

Vill du ha ett spännande och roligt extrajobb?

På Högskolan Väst har vi ca 15 anställda studentambassadörer. Vill du bli vårt ansikte utåt? Vill du också få möjlighet att resa i Sverige på mässor, få dokumenterad erfarenhet av presentationsteknik på ditt CV och samtidigt fylla ut studiekassan?

Vad gör en studentambassadör?

Den huvudsakliga uppgiften för en studentambassadör är att vara vårt ansiktet utåt. Det innebär arbetsuppgifter som sträcker sig från att berätta om högskolan, vårt utbildningsutbud, hur det är att studera, till att vara med i kampanjfilmer, fotograferingar och att delta i fokusgrupper. Som studentambassadör kommer du att representera högskolan på olika typer av skolbesök och mässor, både på gymnasieskolor och på större mässor som Kunskap & Framtid.

Vi erbjuder ett roligt och utvecklande extrajobb, där du får möjlighet att börja bygga ditt framtida CV. Ofta ser vi hur våra studenter växer med uppdragen, både i arbetsrollen och på ett personligt plan. Du får en bra grund att kommunicera och jobba självständigt samt ihop med andra. Dessutom är det ett riktigt bra tillfälle att träffa nya vänner och bygga relationer!

En del av uppdraget som studentambassadör är att regelbundet posta inlägg och stories på vårt Instagramkonto. Detta är ett utmärkt tillfälle att få synas och berätta om hur det är att vara student och vad studentlivet innebär. Vi har även ett växande konto på TikTok som våra studentambassadörer hanterar. Här blir du vår influencer och har stort utrymme att påverka innehållet och bidra med idéer och förslag!

Även uppdrag på campus kan förekomma, till exempel att ta emot studiebesök, hålla inspirationsföreläsningar, leda rundvandringar eller att ta emot en blivande student som vill "skugga" dig under en dag. Utanför campus finns olika typer av uppdrag där du fungerar som en förebild för att inspirera och motivera andra till högre studier. Du kommer att ingå i ett team av andra studentambassadörer och kan komma att arbeta både i grupp och ensam. Kort och gott så erbjuder ett roligt extrajobb som är meriterande för ditt framtida CV och samtidigt personligt utvecklande!

Hur är en studentambassadör?

  • Utåtriktad och gillar att träffa nya människor.
  • Gillar att resa och se nya platser.
  • Trivs med studentlivet och sina högskolestudier.
  • Värnar om Högskolan Väst och sitt utbildningsprogram.

Varför man ska bli studentambassadör?

  • Roligt och utvecklande extrajobb.
  • Bidra till att göra skillnad på samhällsnivå.
  • Gemenskap med andra studenter på Högskolan Väst.
  • Ny kunskap i bagaget.
  • Det är en merit i ditt framtida jobbsökande.
Senast uppdaterad