Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Skapa konto eller öppna befintligt konto

För att kunna logga in på Högskolans datorer, få tillgång till våra webbsystem, e-post och andra IT-relaterade resurser måste du ha ett personligt datorkonto.

Du som är ny student på HV skapar ditt konto enligt instruktionen i ditt välkomstmejl.

Du som tidigare har studerat på HV har redan ett konto och ska då fortsätta att använda det. Har kontot stängts kan du själv öppna det i "Mitt Konto". Välj "Kan inte logga in" och följ instruktionerna för att öppna ditt konto.

 

Använd din student-epost!

Som student använder du Microsofts Office 365 som är en webbaserad paketlösning för e-post och samarbetsplattformen MyPage mm. Det är viktigt att du använder din student e-post då det är via denna som Högskolan Väst sänder stora delar av sin information till dig.
Läs mer om och logga in i MyPage / Office 365 / e-post.

DisCo - vår lärplattform

DisCo är en lärplattform som används för kommunikation mellan studenter och lärare. Här finner du bl.a. föreläsningsmaterial och kursinformation.
Läs mer om DisCo och hur du hittar din DisCo-kurs.

"student"  och MyPage

På "Student" hittar du meddelanden, allmän information, länkar till våra system samt en sida med praktiska guider. Här finns också inloggning till MyPage som är den plats som innehåller din personliga information.
Till MyPage.

Hemkatalog

Hemkatalogen är ett säkert ställe att spara dina filer på. När du loggar in på en dator på campus får du tillgång till din hemkatalog, H:\. Vi rekommenderar att du sparar ditt arbete här eftersom säkerhetskopior görs regelbundet.

Du som är distans-student (och alla andra med ett HV-konto också förstås) kommer åt hemkatalogen från vilken internetansluten dator som helst genom att logga in i systemet Mina Filer.
Vad är hemkatalog och systemet Mina Filer?

Säkerhetsmedveten?

Är du säkerhetsmedveten?

Servicecenter

Vid frågor och problem inom IT-området kan du vända dig till Servicecenter. De flesta mottagna ärenden registreras i vårt ärendehanteringssystem. Att tänka på vid felanmälan.

FÖR DIG SOM STUDERAR PÅ CAMPUS

För dig som är student på campus finns det ytterligare några saker du behöver informera dig om.

Datorresurser på campus

På Högskolan Väst finns ca 500 studentdatorer i datasalar, studielandskap och i vissa grupprum. Vi har ca 200 programvaror. IT-avdelningen ansvarar endast för support i våra standardprogramvaror t ex Office. Andra programvaror ansvarar lärarna för. Standardprogramvarorna finns på samtliga datorer.
Var finns datorerna?

OBS! Man får inte ha mat eller dryck vid datorerna.

Västkortet

För att kunna skriva ut på campus behöver du ett Västkort. Kortet används också som passagekort och som lånekort på biblioteket. Pinkoden som du väljer när du aktiverar ditt konto hör till ditt Västkort.
Hur får jag ett Västkort?

Jag vill skriva ut!

Du kan skriva ut, skanna och kopiera på högskolans multifunction-skrivare. Vårt utskrifts- och kopieringssystem har kontantlös betalning. Betalningar hanteras genom en online-lösning med hjälp av PayEx.
Hur gör man?

Wi-Fi Trådlöst nät

Om du har en bärbar dator med trådlöst nätverkskort kan du ansluta den till Wi-Fi.
Gå till sidan om Wi-Fi - trådlösa nätverk!

Senast uppdaterad