Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Betalsystem för utskrifter - PayEx

Högskolans utskrifts- och kopieringssystem har endast kontantlös betalning. Insättning av pengar till ditt utskriftskonto på Högskolan sker via PayEx. Detta innebär att du måste ha ett personligt PayEx-konto där du sätter in pengar för att du skall kunna skriva ut och kopiera. Ett PayEx Konto är gratis att registrera och alla köp är avgiftsfria för dig som student. Information om hur du skapar och hanterar ditt PayEx-konto hittar du nedan.

Skapa PayEx-konto

Ditt PayEx-konto

Vad kostar det?

Prislista för utskrifter och kopior

Svartvitt
Enkelsidigt A4 0,50 SEK
Dubbelsidigt A4 0,80 SEK
Enkelsidigt A3 1,00 SEK
Dubbelsidigt A3 1,60 SEK

Färg
Enkelsidigt A4 2,00 SEK
Dubbelsidigt A4 3,20 SEK
Enkelsidigt A3 2,50 SEK
Dubbelsidigt A3 4,00 SEK

OBS! Det måste finnas minst 5 kr på ditt utskriftskonto för att du ska kunna skriva ut, kopiera eller skanna (trots att skanning är gratis).

Skrivarna

Du kan skanna, kopiera och skriva ut i färg och svart-vit på samtliga skrivare. Skrivaren av den större modellen kan skriva ut i A4 och A3 och den har också efterbehandling (sortering, hålning och häftning). Den mindre skrivaren kan endast skriva ut i A4 och har ingen efterbehandling. Med Västkortet behöver du bara svepa kortet över en läsare som sitter på skrivaren för att kunna hämta utskrifter eller använda någon av de många funktionerna.

Du kan skanna in dokument från maskinen direkt till den mailadress eller hemkatalog som du har på Högskolan Väst.

Skrivarna är förinställda dubbelsidigt för A4 respektive enkelsidigt för A3.

Kopiering är förinställd för enkelsidigt orginal till dubbelsidig kopia.

Skriva ut från Högskolans datorer

Välj att skriva ut från t ex Word. Om du valt att skriva ut på skrivaren "Multifunction" går du till vilken skrivare/kopiator som helst. Svep ditt kort över kortläsaren (om skrivaren står i energisparläge kan du behöva svepa en extra gång) och tryck "print". Välj det dokument du vill skriva ut genom att markera det, tryck sedan på "print"-knappen på displayen. Det som ligger längst ned i listan är den senaste utskriften. Du kan även radera utskrifter genom att trycka på Delete på valda dokument. Dina utskrifter sparas i 8 timmar efter det du tryckt "print" på datorn.

OBS! Kom ihåg att logga ut från skrivaren när du fått dina utskrifter!

Efterbehandling

Om du har valt efterbehandling t ex häftning eller hålslagning, ska du gå till skrivaren av den större modellen och ta ut utskriften. Den mindre skrivaren har ingen efterbehandlare så den skriver ut utan häftning eller hålslag även om du valt det i din utskrift.

Skriva ut ifrån din egen dator

Vill du skriva ut från din egen dator till högskolans skrivare?
Då kan du använda OpenPrint. OpenPrint gör att du har möjlighet att installera skrivare eller ladda upp dokument från vilken internetansluten dator som helst, oavsett om du har en Mac, Linux eller en Windows PC. Läs mer här!

Mer information


Senast uppdaterad