Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Fyll i ansökningsblankett/er. Blanketter och ifyllnadsguide hittar du längst ner på sidan. Bifoga de handlingar som bekräftar din ansökan och synliggör dina kunskaper och färdigheter. Tänk på att om du skickar in din ansökan via e-post behöver bilagor och blankett vara i pdf-format. Enklast är om du skriver ut, fyller i uppgifterna, scannar in blanketten och sparar den som pdf för att sedan skicka den till oss tillsammans med bilagor.

Skicka ansökan till Examen, examen@hv.se alternativt via post: Högskolan Väst Examen 461 86 Trollhättan.

Handläggningen beräknas till 4-6 veckor från att ansökan är komplett. 

Beslutet om tillgodoräknande skickas till dig via post när ärendet är prövat. Om beslutet godkänns registreras det in i Ladok.

En kurs som redan har tillgodoräknats kan inte användas till ett nytt tillgodoräknande i en annan kurs som ska ingå i samma examen. Tillgodoräknande av hel kurs betygsätts inte vid Högskolan Väst. Tänk på att studiemedel inte betalas ut för tillgodoräknad kurs/poäng. Du meddelar själv alla förändringar till CSN.

Avslag på en ansökan om tillgodoräknande kan överklagas till Överklagandenämnden för Högskolan. För ytterligare information se nedan dokument Riktlinjer för tillgodoräknande längst ned på sidan.

Gällande Reell kompetens
Om det handlar om tillgodoräknande för yrkesverksamhet kan du vända dig till våra kartläggare för att få hjälp med den processen.

Gällande Lärarlyftet
Du som läser inom Lärarlyftet har möjlighet till validering för tillgodoräknande via systemet Valda. För att komma vidare finns mer information här

Vi hanterar personuppgifter

När du kontaktar examensenheten kan vi komma att behöva dina personuppgifter, exempelvis personnummer, anteckningar om tidigare studier, yrkeserfarenhet mm. Alla data som kan kopplas till dig som person hanteras enligt dataskyddslagen (GDPR).

Läs mer om GDPR och hur vi hanterarar dina personuppgifter på Högskolan Väst. 

Senast uppdaterad
Kontakta webbredaktionen om något inte fungerar på webbplatsen