Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Ansökan

Ansökan om tillgodoräknande görs i Ladok, så logga in i Ladok för studenter och följ instruktionerna. En kort instruktionsfilm hittar du här.

De som inte har tillgång till Ladok använder blankett som finns längst ned på sidan. Bifoga de handlingar som bekräftar din ansökan och synliggör dina kunskaper och färdigheter. Tänk på att om du skickar in din ansökan via e-post behöver bilagor och blankett vara i pdf-format. Enklast är om du skriver ut, fyller i uppgifterna, scannar in blanketten och sparar den som pdf för att sedan skicka den till oss tillsammans med bilagor.

Skicka ansökan till examen@hv.se alternativt via post:

Högskolan Väst
Examen
461 86 Trollhättan

Beslutet om tillgodoräknande skickas till dig via den e-postadress som finns registrerad i Ladok, om du inte meddelat annat i din ansökan. Om din ansökan beviljas registreras tillgodoräknandet i Ladok.

En kurs som redan har tillgodoräknats kan inte användas till ett nytt tillgodoräknande i en annan kurs som ska ingå i samma examen. Tillgodoräknande av hel kurs betygsätts inte vid Högskolan Väst. Läs mer om regler för tillgodoräknande vid Högskolan Väst längst ner på sidan.

Vi hanterar personuppgifter

När du kontaktar examensenheten kan vi komma att behöva dina personuppgifter, exempelvis personnummer, anteckningar om tidigare studier, yrkeserfarenhet mm. Alla data som kan kopplas till dig som person hanteras enligt dataskyddslagen (GDPR).

Läs mer om GDPR och hur vi hanterarar dina personuppgifter på Högskolan Väst. 

Vanliga frågor

Senast uppdaterad
Kontakta webbredaktionen om något inte fungerar på webbplatsen