Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Microsoft Office

Microsoft Office är kostnadsfritt för dig som är student eller anställd vid Högskolan Väst!

Under din studietid, och upp till ett år efter senaste registrering vid Högskolan Väst, har du rätt att använda programvarupaketet Microsoft Office 365 - ProPlus på din privata dator, surfplatta och smartphone. I paketet ingår Outlook, Word, Excel,  PowerPoint mm.

Observera att Office går att installera på PC och Mac men inte på Google Chromebook!

Du kan installera det på 5 st privata datorer och på dina mobila enheter.

Installera Office på dator

Installera Office 365 så här:

 1. Surfa in på www.office.com/ och logga in med det användarnamn och lösenord du har till högskolans e-post. Ex buba0001@student.hv.se.

 2. Klicka på Install Office.

 3. Följ instruktionerna på skärmen.

Första gången du startar Office

Första gången du startar Office ska du logga in. Logga in med ditt användarnamn följt av @student.hv.se om du är student och med ditt användarnamn följt av @hv.se om du är personal. T ex: abcd1234@student.hv.se eller abcdef@hv.se. I lösenordsfältet skriver du ditt HV-lösenord. Sedan är du inloggad i samtliga Office applikationer.

Konfigurera Outlook-klienten för din e-post

När du har installerat Office 365 kan du välja att hantera din e-post i Outlook-klienten. Då måste du konfigurera Outlook-klienten enligt nedan. Om du är nöjd med att hantera e-posten enbart på webben kan du hoppa över detta.

 1. Starta Outlook applikationen.
 2. Tryck på knappen "Nästa"
 3. Markera "Ja" och tryck på knappen "Nästa".
 4. Markera "E-postkonto" och fyll i:
  Ditt namn: ditt namn.
  E-postadress: ditt användarnamn (alltså inte e-postadressen) för Office 365 som du har fått av högskolan väst, exempel buba0001@student.hv.se.
  Lösenord: Ange lösenordet till ditt Office 365.
  Tryck på knappen "Nästa".
 5. Outlook kommer nu att konfigureras samt att en ruta kommer upp. Fyll i din student e-postadress samt lösenord (Samma som vid tidigare steg).

Installera Office på surfplatta och smartphone

För iPad och iPhone laddar du ner Outlook, Word, Excel och PowerPoint som fristående appar i AppStore.

För Android-plattor och smartphone laddar du ner Outlook, Word, Excel och PowerPoint som fristående appar i Google Play.

När du har installerat Outlook och andra Office-appar loggar du in i apparna med ditt användarnamn följt av @student.hv.se om du är student och med ditt användarnamn följt av @hv.se om du är personal. Detta kan se ut så här: abcd1234@student.hv.se eller abcdef@hv.se
I lösenordsfältet skriver du ditt HV-lösenord.

Var kan jag få hjälp med Office 365?

I så gott som alla applikationer finns inbyggd support. Oftast når du den genom att klicka på ett frågetecken uppe i menyfältet eller genom att skriva i ett fråge-fält. Om du behöver hjälp med att skapa innehållsförteckning eller sidnumrering i Word använder du våra guider som finns på bibliotekets sida om Word i uppsatskrivande. Tänk på att alla funktioner inte finns i apparna och i Online-versionerna av programmen. På Microsofts supportsidor https://support.office.com/sv-SE/ hittar du bl a installationshjälp.

Observera att högskolans personal inte supporterar privat utrustning!

Senast uppdaterad