Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Microsoft Office

Microsoft Office är kostnadsfritt för dig som är student eller anställd vid Högskolan Väst!

Under din studietid, och upp till ett år efter senaste registrering vid Högskolan Väst, har du rätt att använda programvarupaketet Microsoft Office 365 - ProPlus på din privata dator, surfplatta och smartphone. I paketet ingår Word, Excel, PowerPoint mm.

Du kan installera det på 5 st privata datorer och på dina mobila enheter.

Installera Office på dator

För att installera Office 365 - ProPlus på en dator går du till guide-sidan och följer guiden som du hittar under rubriken "Installation av programvaror på privat dator".

När du sedan ska logga in i Office gör du det med ditt användarnamn följt av @student.hv.se om du är student och med ditt användarnamn följt av @hv.se om du är personal.
Detta kan se ut så här: abcd1234@student.hv.se eller abcdef@hv.se
I lösenordsfältet skriver du ditt HV-lösenord.

Installera Office på surfplatta och smartphone

För iPad och iPhone laddar du ner Word, Excel och PowerPoint som fristående appar i AppStore.

För Android-plattor och smartphone laddar du ner Word, Excel och PowerPoint som fristående appar i Google Play.

Windows-smartphone är Office inbyggt.

Sedan loggar du in i apparna med ditt användarnamn följt av @student.hv.se om du är student och med ditt användarnamn följt av @hv.se om du är personal.
Detta kan se ut så här: abcd1234@student.hv.se eller abcdef@hv.se
I lösenordsfältet skriver du ditt HV-lösenord.

För Windows-plattor laddar du ner och installerar på samma sätt som på en privat dator. Se ovan. När du ska använda Office för första gången kopplar du det till ditt konto genom att lägga in ditt användarnamn följt av @student.hv.se (ditt användarnamn följt av @hv.se om du är personal.) och ditt HV-lösenord.

Var kan jag få hjälp med Office 365?

I så gott som alla applikationer finns inbyggd support. Oftast når du den genom att klicka på ett frågetecken uppe i menyfältet eller genom att skriva i ett fråge-fält. Om du behöver hjälp med att skapa innehållsförteckning eller sidnumrering i Word använder du våra guider som finns på vår guide-sida. Tänk på att alla funktioner inte finns i apparna och i Online-versionerna av programmen. På Microsofts supportsidor https://support.office.com/sv-SE/ hittar du bl a installationshjälp.

Observera att servicecenter inte supportar privat utrustning

Senast uppdaterad