Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Från vänster: Alexander framför lärosätets logotyp. En del av campus. Alexander.
Från vänster: Alexander framför lärosätets logotyp. En del av campus. Alexander.

När han reflekterar över sin vistelse i Italien säger Alexander att "tiden här har varit en av de lyckligaste och mest givande upplevelserna på länge."

Några av Alexanders mest kära minnen är då ha och hans vänner sprang längs Siciliens strand efter att ha bestigit Etna, när de njöt av oktobersolen på en strand i Schweiz och av solnedgången i Corniglia efter att ha utforskat Cinque Terre. Listan fortsätter...

"Men mitt absoluta favoritminne måste vara första dagen i Castellanza när jag träffade dem som jag nu betraktar som mina nära vänner."

Att uppleva en annan kultur

Italien var ingen främmande destination för Alexander, men ändå innebar det en del överraskningar att bo i landet.

"Den största överraskningen var hur avslappnat allt var. 'Dolce far niente', det ljuvliga i att göra ingenting. Ett koncept jag alltid kommer att bära med mig. Jag blev verkligen jätteförtjust i den italienska livsstilen och dess olika värderingar."

Men utlandsvistelsen var inte helt utan utmaningar... Den ökända bristen på punktlighet i kollektivtrafiken och den disciplin som krävdes för att hålla koll på ekonomin hamnar högst upp på Alexanders utmanings-lista.

Att lämna Italien

När Alexander väl tar farväl av Italien minns han med glädje "att ha vänner som grannar, äta italiensk mat, aperitivo, att resa på helgerna, tala italienska, det varmare klimatet och att festa med alla andra studenter."

Till blivande utbytesstudenter

Hans rekommendation till andra att ge sig ut på ett liknande äventyr är övertygande: "Det är svårt att förstå vad ett utbyte kan erbjuda, tills du får uppleva det själv. Med tanke på hur fantastiskt mitt utbyte har varit skulle jag uppmuntra alla andra att åka."

"Bara gör det! Och om du inte gillar det så kan alltid åka tillbaka hem, då vet du i alla fall att det inte är för dig. Å andra sidan kan det vara en av de största upplevelserna någonsin. Dessutom kanske du aldrig får chansen att göra något liknande igen, så försök att göra det bästa av det! Och sist men inte minst, NJUT! Livet är till för att njutas.

Senast uppdaterad