Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Bland ett överflöd av oförglömliga minnen lyfter William särskilt en skidresa till Alperna med vänner från Slovenien och Mexiko. En resa som samlade över 30 utbytesstudenter. Och när det kommer till vardagslivet uppskattar William panoramautsikten över Lyon från universitetet Ecam LaSalle och besöket på Louis Vuittons produktionsanläggning, där de lyxiga läderväskorna tillverkades.

Att vara utbytesstudent i Lyon medförde även några utmaningar. I början kämpade William med språket i och med att kurserna gick på engelska, men han anpassade sig snabbt.

"I början var språkbarriären en utmaning, men det var bara en liten utmaning och den varade inte så länge."

Det som William kommer att sakna mest från denna ”livets höjdpunkt”, som han kallar det, är de vänner han fått, från hela världen. Trots den fysiska distansen håller de kontakten genom videomöten.

"Jag kommer också att sakna möjligheterna till resande! Förutom skolan och aktiviteterna i Lyon besökte vi många andra platser i Frankrike och grannländerna," tillägger han.

Råden har ger till blivande utbytesstudenter är att ”ta chansen”

"Det är en otroligt berikande, intressant och rolig upplevelse. Dessutom är chanser som denna sällsynta och kanske inte kommer igen." Han avslutar med att uppmana till ett språng in i det okända: "Att kunna tillbringa nästan ett halvår utomlands utan att behöva arbeta där är något du kanske inte kan göra under normala omständigheter. Nästa möjlighet till en sådan upplevelse kanske inte uppstår förens du är äldre och pensionerad."

En bild av en av de två floderna i Lyon, detta är Saône.

"Bilden är tagen från takbaren på Operahuset. Jag och två mexikanska vänner."

Används i samband med att projekt har fått EU-finansiering.
Senast uppdaterad