Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

- Namnet campfire bygger på att människor genom historien har samlats vid lägerelden. Där delade vi berättelser och skapade trygghet. I dagens campfires delar och lyssnar vi på kollegors upplevelser, utmaningar och behov. Här bygger vi den kollektiva intelligensen, säger Johanna Edborg, verksamhetsansvarig på SNITTS.  

SNITTS är en av parterna i den nationella referensgruppen för HSS2023. Det är en ideell, medlemsdriven branschförening och en kunskapsarena för aktörer i det akademinära innovationsstödsystemet. Genom att erbjuda en mötesplats för erfarenhetsutbyte, samarbeten i det nationella innovationsstödsystemet och kompetensutveckling av individer stärker de brofästet mellan akademisk forskning och den nytta som skapas i samhället.

Enligt Johanna Edborg kommer idén till campfires från SNITTS styrelseledamot Niklas Huss, som tog fram konceptet när han utvecklade Samverket – en coworking arena för myndigheter. SNITTS såg ett stort behov av plattformar för erfarenhetsutbyte bland sina medlemmar. Det enkla formatet och tillgängligheten blev en lyckoträff.

Under HSS2023 kommer ett antal mindre rum att vigas åt campfires. Antalet deltagare ska vara så litet som möjligt för att ge chansen till verklig dialog kring komplexa samhälls- och samverkansfrågor.

Konceptet med campfires tas till HSS-konferensen för att möta ett önskemål som lyfts i utvärderingar av tidigare konferenser: att skapa fler informella arenor för samtal och möten.

- Formatet är inte så uppstyrt utan ska fungera som en reflektionsarena. Det viktiga är att majoriteten av tid ska vigas åt samtalet och inte presentation av den som leder ämnet. Det sker inte någon dokumentation i formell bemärkelse, men campfires kan leda till att fler aktiviteter anordnas inom området om behovet av att fortsätta dialogen finns, säger Johanna Edborg. 

Senast uppdaterad