Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats för att den ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?
Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.
Arbetsintegrerat lärande påverkar högskolans sätt att samverka med aktörer i omgivande samhälle. Samverkan finns i högskolans dna och att tillsammans med omvärlden lösa samhällsutmaningar är grunden för vår forskning och utbildning.
Samverkan är en integrerad dimension i Högskolan Västs utbildning och forskning. Själva idén om arbetsintegrerat lärande bygger på att högskolans utbildning och forskning bedrivs i samverkan och med grundidén om en kunskapsutveckling som bedrivs tillsammans med andra.
Den goda spiralen uppstår där högskolan samverkar med externa parter runt gemensamma problem, och där parterna gemensamt strävar efter att få fram "handlingsbara" resultat. Genom AIL blir högskolan en särskilt användbar, värdefull och positiv kraft i problemlösningen och samhällsförändringen, inte minst i den region där vi finns.
Avancerad kunskap är kunskap som kännetecknas av komplexa frågor och lösningar. Vi anser att sådan kunskap skapas överallt i samhället, inte minst beroende på att allt fler av medborgarna har genomgått högre utbildning.
Högskolesektorns så kallade kunskapsmonopol är för länge sedan brutet, om det någonsin har funnits. Processerna är dubbelriktade och avancerad kunskap strömmar åt båda hållen, vilket ökar relevansen av samarbetet för alla inblandade parter.
Högskolan kan bidra med ett akademiskt angreppssätt där dialog i samverkan effektivt skapar lösningar på komplexa problem. Det kan gälla konkreta lösningar för verkstadsindustrin såväl som mer omfattande samhällsutmaningar för kommuner och regioner inom områden som exempelvis regional utveckling, integration eller folkhälsa.
Förutom bevarande och utveckling av avancerade kunskaper samt studenter som är väl förberedda för ett långt yrkesliv, ska högskolesektorn göra studenterna till aktiva medborgare i demokratiska samhällen samt åstadkomma personlig mognad.
Samverkan med omgivande samhälle och AIL ger studenter vid Högskolan Väst möjlighet att utveckla dessa färdigheter genom konkret handling i ständigt nya sammanhang.