Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Bild på en världskarta

Upptäck världen

Tag chansen att upptäcka andra delar av världen medan du studerar, för du som är student på Institutionen Individ och samhälle har många möjlighet att förlägga delar av dina studier utomlands. Det kan vara som utbytesstudent genom studier, VFU-student, utlandspraktikant inom Erasmus Internship, eller kanske fältstudier inför ett examensarbete.
 
Att möta ett nytt språk, en ny kultur och en ny studiesituation ger nya erfarenheter. Det kan bidra till att utveckla förståelsen för människors sätt att tänka och förhålla sig och även för hur samhällen organiseras i världen. Internationalisering bidrar på så vis till att olika former av erfarenhetsutbyten som berikar. Du ges också möjlighet att utvecklas som person genom att möta nya utmaningar. Internationalisering bidrar på så vis till att olika former av erfarenhetsutbyten som berikar.
 
Vill du som student ha mer information om dina möjligheter till utbyte och de möjligheter som finns kan du läsa mer under respektive program, samt kontakta institutionens koordinator.

Arbetsintegrerat lärande är ett viktigt inslag i alla utbildningar vid Högskolan Väst och att göra praktik utomlands är därför ett bra sätt att kombinera utlands- och arbetslivserfarenhet.

Utbyte inom ramen för studier

Du som vill studera utomlands gör klokt i att först undersöka om det går att göra det inom ramen för ett offentligt finansierat program – det är oftast enklare och mer lönsamt. Inom ett programutbyte får du ofta hjälp med praktiska frågor runt ansökan och bostad.

Är du beredd att möta världen? Testa dina kompetenser i Klara färdiga gå!

Testa dina språkkunskaper med hjälp av OLS

Online Linguistic Support (OLS) är en gratis onlineplattform för språkinlärning som har utvecklats för deltagare i Erasmus+ och Europeiska solidaritetskåren. Med OLS kan du testa din nuvarande nivå i det språk som du vill använda under din utlandsvistelse. Ditt resultat hindrar dig inte från att delta i Erasmus+ eller Europeiska solidaritetskåren, men ger dig tillgång till en språkkurs med OLS! OLS kompletterar platsbaserad språkinlärning och ger dig tillfälle att utveckla dina färdigheter utanför klassrummet. Det ger dig också möjlighet till samarbetsbaserad inlärning tillsammans med andra deltagare. https://erasmusplusols.eu/sv/

Viktiga datum

15 februari samt 30 september

Om du vill veta mer om praktik och studier utomlands, kontakta institutionens koordinator, Helena Gregorc Lööv, eller International Office.

Ansökan och deadlines

Här hittar du information om deadlines och länkar för onlineansökan
för VFU och Erasmus. Frågor om ansökningsformuläret kontakta international@hv.se 
www.hv.se/ansokanut

GLÖM INTE MÖJLIGHETEN FÖR DIG SOM ÄR LÄRARE

Kontakt


Senast uppdaterad
Kontakta webbredaktionen om något inte fungerar på webbplatsen