Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats för att den ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?
Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.
Näktergalen är en internationell erkänd mentorsverksamhet och möjliggör att barn och studenter kan träffas och utbyta erfarenheter. Barn får en unik möjlighet att lära känna en extra vuxen att umgås och bli vän med. Syftet är att verka för breddad rekrytering och överbrygga sociala och etniska skillnader i samhället.
Frågor som Näktergalen arbetar med genom mentorsverksamhet;
Studenter är viktiga ambassadörer för högre studier och ett värdefullt bidrag för Högskolan Västs profil, arbetsintegrerat lärande ( AIL). Det övergripande syftet med AIL är att studenternas lärande förbereder dem för ett arbetsliv i ständig förändring och ett hållbart arbetsliv.
Det är i möten mellan människor vi lär om varandra och förstår varandras olikheter och likheter. I mötet mellan studenter och barn möjliggörs ett ömsesidigt lärande och att kunna berika varandra. Människor som kanske aldrig skulle ha träffats, får nu möjlighet till det.
Alla barn som går i årskurs 1–6 på samverkande skolor kommer att få möjlighet att visa intresse för att delta i Näktergalens mentorsverksamhet. Allt deltagande bygger på frivillighet.
Alla som studerar på Högskolan Väst kan ansöka om att bli mentor i Näktergalen! För att en student ska kunna bli mentor genomförs en intervju, referenstagning och utdrag ur belastningsregister. Mentorn får under hela mentorstiden kontinuerlig utbildning samt regelbunden handledning för uppdraget av Högskolan Väst.
Näktergalen är en internationellt erkänd mentorsverksamhet som sedan 2020 finns även på Högskolan Väst. Idag finns Näktergalen i cirka 20 länder runt om i världen och vid några högskolor och universitet i Sverige.
Vill du ta del av barnens och mentorernas erfarenheter? Läs den spännande utvärderingen av Näktergalen;
Kontakt
Näktergalen
E-post:
naktergalen@hv.seUniversitetsadjunkt
Ann Liss
E-post:
ann.liss@hv.seTelefon:
0520223758Mobil:
+46701039845Rumsnummer: D104
Universitetsadjunkt, förste
Tanja Pettersson
E-post:
tanja.pettersson@hv.seMobil:
+46707232834Rumsnummer: D104