Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Om Tillsammans förändrar vi

Tillsammans förändrar vi. Det är vårt sätt att med några få ord förklara vårt varför och ringa in vilka vi är. Det ska förklara varför vi bedriver utbildning och forskning - vad som driver oss och hur vi ser på vårt uppdrag. Att vi tror på att en högskola kan göra skillnad på riktigt och skapa förändring. Men bara om vi gör det tillsammans med andra.

Så här tänker vi

Alla människor har rätt och utvecklas och nå sin fulla potential. För sin egen skull och för samhällets. Vår värld står inför stora utmaningar och då behövs alla. Från förskollärare som ger barnen sina första kunskaper till forskare som arbetar tvärvetenskapligt för att rädda miljö och klimat.

Men för att möta framtidens utmaningar krävs nya sätt att tänka, samarbeta och lösa problem. Det är därför vi på Högskolan Väst ger oss ut i världen och hittar lösningar där andra lärosäten ofta inte letar.

Genom sättet vi samverkar med näringsliv, offentlig sektor och civilsamhället öppnar vi nya dörrar för kunskap, även utanför högskolans väggar. Med vår pedagogiska metod AIL - arbetsintegrerat lärande - ger vi våra studenter fler möjligheter att ta del av kunskap och kompetens utanför den akademiska världen.

Och vårt fokus på att samverka mellan olika forskningsfält ger doktorander och forskare ännu bättre forskningsmöjligheter.

Samverkan gör helt enkelt vår utbildning bättre och skapar större avtryck för vår forskning. Genom samverkan skapar vi tillsammans ny kunskap som kan förändra världen.

För det är tillsammans vi kan förändra.

Vad och hur har vi gjort?

Här nedanför kan du läsa om exempel på vad vi gjort och hur vi långsiktigt har byggt upp samverkansplattformar och partnerskap.

Läs också mer under Samverka med oss där du även hittar fler kontaktpersoner. 

Välkommen att samverka med högskolans studenter, lärare och forskare!

Kontakt


Senast uppdaterad