Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Samla information

Leta runt bland våra program och kurser. Ta också en titt på ingången "En värld av AIL" - där vi berättar om hur vi arbetar med utbildningarnas kopplingar till arbetslivet.

Kontakta gärna våra studie- och karriärvägledare - du kanske exempelvis har frågor om utbildningarna, arbetsmarknaden eller behörigheter.

På sidorna under Studentliv får du en inblick i hur det är att vara student här på Högskolan Väst.

Hur och när anmäler jag mig?

Du anmäler dig till program och kurser på antagning.se, där du hittar information kring när anmälan öppnar, sista anmälningsdag och andra viktiga datum. Läs mer på antagning.se

Hur hanteras de uppgifter du lämnar i din anmälan? Läs mer under Är student.

Viktiga datum

Före och under antagningsperioden behöver du hålla reda på några datum. 
Håll koll på viktiga datum som gäller för olika terminer på antagning.se 

Vad händer med min anmälan? 

Antagningsbesked 1 med svarskrav

Antagningsbesked 1 publiceras 11 juli 2019.

Tacka JA för att behålla din plats

Har du blivit antagen eller reservplacerad måste du tacka JA på ditt antagningsbesked för att behålla din plats.

Du tackar JA via "Mina Sidor" på antagning.se.
Sista svarsdag är 26 juli 2019!

Antagningsbesked 2

Antagningsbesked 2 publiceras 1 augusti 2019. Det är inget svarskrav på detta besked till antagning.se. Däremot måste du om du är antagen registrera dig för att behålla din plats. Invänta ditt välkomstmail från Högskolan Väst för mer information.

Välkomstmejl

Till dig som är antagen skickar vi din välkomstinformation den 5 augusti till den e-postadress som du angett på antagning.se. I välkomstinformationen får du din personliga länk för att registrera dig och skapa ditt studentkonto mm. Registreringen är obligatorisk för att du ska kunna börja på din utbildning. Om du inte registrerar dig i tid förlorar du din plats. OBS! Kolla även din skräppost så att du inte missar mejlet!

Den 9 augusti 2019 ska du senast ha fått ditt välkomstmejl, i annat fall kontaktar du servicecenter@hv.se

Terminen startar måndag vecka 36.

Registrering

Du registrerar dig enligt anvisningar i välkomstmejlet.

Om du inte registrerar dig i tid förlorar du din plats. En del utbildningar är dock fortfarande öppna för sen anmälan. Se nedan för mer information.

Reservantagning

Att vara reservplacerad innebär att du står på en väntelista till utbildning. Här hittar du information om reservantagning.

Återbud

Önskar du avstå din plats lämnar du återbud via antagning.se

SEN ANMÄLAN

Till flera av Högskolan Västs utbildningar kan du göra en sen anmälan. Alla sena anmälningar behandlas i mån av tid och i kronologisk ordning. Dina chanser att bli antagen ökar därför ju tidigare du gör din anmälan. 

Även om högskolan tar emot och behandlar sena anmälningar, är det ingen garanti att det finns lediga platser kvar på utbildningen.

När urval pågår i aktuell antagningsomgång är utbildningarna tillfälligt stängda för anmälan.

Läs mer om sen anmälan på antagning.se

Utbildningar öppna för sen anmälan HT 2019 (länk till antagning.se)

Regler kring anmälan

Enligt Högskoleförordningen måste varje lärosäte ha en antagningsordning. Hur arbetet med antagningen går till här hos oss finns dokumenterat i Högskolan Västs antagningsordning (se pdf längst ner på sidan).

Anstånd med studiestart

Om du blivit antagen till en utbildning vid Högskolan Väst men inte kan börja på grund av särskilda skäl kan du få anstånd med din studiestart, det vill säga möjlighet att påbörja studierna vid ett senare tillfälle.

Särskilda skäl  kan vara sociala, medicinska eller andra särskilda omständigheter som t.ex. vård av barn, värnplikts- eller civilpliktstjänstgöring, studentfackliga uppdrag eller uppskjuten ledighet enligt lagen om arbetstagares rätt till ledighet för utbildning.

Blanketten "Anstånd med studiestart" (pdf) hittar du längst ner på sidan.

Kurs inom program/kurspaket och Senare del av program

Det finns möjlighet att göra en ansökan till vissa kurser inom program och kurspaket (gäller ej fristående kurser) samt till senare del av program. Detta under förutsättning att behörigheten är uppfylld samt att ledig plats finns. Ta en kontakt med våra studie- och karriärvägledare för att tillsammans diskutera dessa möjligheter!

Blanketter för anmälan (pdf) hittar du längst ner på sidan.

Vi antar inga sökande till senare del av program på Sjuksköterskeprogrammet.

studieavgifter

Du som är svensk medborgare behöver varken betala anmälnings- eller studieavgift.

Däremot måste alla studenter från länder utanför EU/EES betala studieavgift för sina studier på svenska högskolor och universitet. Högskolan fastställer inför varje läsår vilka studieavgifter som ska gälla.
Mer information om anmälnings- och studieavgifter hittar du på antagning.se 

Genom UHR, Universitets- och högskolerådet, får vi på Högskolan Väst medel som ska användas till stipendier för studenter som är betalningsskyldiga. Antagna studenter kan där ansöka om ett stipendium som täcker avgiften för deras program.
Läs mer om stipendier på den engelska sidan

Inställande av utbildning 

Utbildningarna ges under förutsättning att det finns tillräckligt antal sökande. Har för få anmälningar kommit in vid anmälningstidens utgång kan en utbildning komma att ställas in. 

Obs. Högskolan förbehåller sig även rätten att under andra särskilda omständigheter ställa in utbildning. Ange därför alltid reservalternativ när du söker.

Mer information


Senast uppdaterad av ServiceCenter