Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Eddy Nehls

Eddy Nehls

Universitetslektor

eddy.nehls@hv.se J304

Organisationstillhörighet

Anställd på Avdelningen för företagsekonomi.

Forskningsområde

Forskar inom humaniora, kulturvetenskap, etnologi.

FORSKNINGSOMRÅDE/FORSKNINGSINTRESSE

Min forskning har genom åren handlat om olika saker. Avhandlingen riktade in sig på förutsättningar för jämställdhetsarbete, med fokus på den svenska åkerinäringen. Docent blev jag på forskning om alkohol och droger. Och efter det har jag sysslat med olika saker, men med fokus på samverkan, kunskapsutveckling och hållbarhet. Den röda tråden i forskningen är KULTUR. Jämställdhet är en kulturell företeelse och alkohol- och drogforskningen handlade om alkohol/droger i kulturen och om kulturen i alkohol/droger. Och vill vi skapa ett hållbart samhälle krävs samverkan över gränser, innovationer och nytänkande, vilket underlättas med kunskap om och förståelse för kultur. Arbetsintegrerat lärande, turism/destinationsutveckling och kunskapsteori forskar jag om nu, med fokus på kulturella aspekter.

UNDERVISNING/HANDLEDNING

Jag undervisar i Företagsekonomi, om vetenskapsteori och organisation. Där handleder jag också uppsatser. Jag undervisar även på ingenjörsprogrammet, om hållbarhet. Tidigare har jag undervisat och handlett studenter på: Kulturvetarprogrammet, Hälsovetarprogrammet, Sjuksköterskeprogrammet och Personalvetarprogrammet.

NYCKELORD

AIL, Kultur, Kunskap, Hållbarhet, Turism, Destinationsutveckling, Jämställdhet, Genus, Organisering, alkohol/droger.

Publikationer