Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats för att den ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?
Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.
Hållbar utveckling innebär en omställning från nuvarande ohållbara tillstånd inom många områden av tillvaron. Material är ett nyckelområde, eftersom alla saker omkring oss består av material. Tillverkningsindustrin och så gott som alla jobb är också på olika sätt beroende av material. Dessutom vet vi att material-produktion och materialanvändning står för en stor del av global miljö- och klimatpåverkan. I denna kurs kommer principerna för hur material och hållbarhet hänger ihop behandlas för att kunna förstå och bidra till lösningar.Stålproduktion och cementframställning är några av de konstruktionsmaterial som har störst utsläpp av växthusgaser och därför har diskuterats flitigt men material för elfordon (batterier, magneter, halvledare) och flygindustrin (superlegeringar) är också högintressanta ur hållbarhetssynpunkt. Denna kurs behandlar några grundläggande hållbarhetsutmaningar vi har och olika verktyg för att lösa dem.
Yrkesverksamma inom tillverkningsindustri eller personer intresserade av fortbildning inom materialrelaterade hållbarhetsfrågor.
Kursen tar upp följande moment:
Tre års högskolestudier med teknisk inriktning (högskoleingenjör eller kandidat inom teknik 180hp).
Alternativt relevant arbetslivserfarenhet.
Bifoga meritförteckning om du söker baserat på arbetslivserfarenhet, du hittar mall på vår hemsida www.hv.se/produktionskurser
Veckovis anvisad litteratur från kvalificerade källor. Videolänkar som kompletterande inslag. Powerpointpresentationer med föreläsningsmaterial.
Kursen bedrivs enligt Högskolan Västs koncept arbetsintegrerat lärande som syftar till att integrera teori och praktik på olika sätt i kursen. Teoriföreläsningar varvas med verklighetsbaserade fallstudier och exempel. Examinationsmetoden är utformad för att passa yrkesverksamma.
Kursformen (campus eller distans) kan variera. Formen anges i samband med att kursen annonseras. Aktuellt utbud hittar du här.
MHU600
Anmälan till kursen sker via Högskolan Västs webbsida www.hv.se/produktionskurser
Frågor kan skickas till produktionskurser@hv.se