Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

– Det är tufft att jobba länge inom psykiatrin. Därför valde jag att vidareutbilda mig till distriktssjuksköterska med inriktning mot folkhälsoarbete. Det är viktigt att fånga upp människor innan de får problem och hjälpa dem som är riskutsatta att hitta en bra livsstil.

Tar del av aktuell forskning

Tommy har alltid varit intresserad av förebyggande hälsoarbete. Han vill gärna arbeta med barn och ungdomar antingen i skolvärlden eller på en vårdcentral.

– Jag ser fram emot att få följa unga personer över tid, att skapa förtroende och lära känna dem. Det ger bättre möjligheter att påverka deras framtida livsstil.

– Utbildningen ger oss verktyg för att arbeta med motiverande samtal kring hälsa och livsstil. Allt vi läser är dessutom baserat på aktuell forskning, vi får ta del av det absolut senaste inom vårt kunskapsområde.

Gillar att ta ansvar

Att jobba som distriktssjuksköterska lockar Tommy på flera sätt.
– Det är ett självständigt jobb med stort ansvar. Det passar mig bra, för med ökat ansvar växer man som människa. Egentligen är det konstigt att vi inte är fler manliga sjuksköterskor. Det är ett spännande jobb och en jämnare mix mellan män och kvinnor skulle vara bra på flera sätt.

Tommy tågpendlar mellan Göteborg och Trollhättan

– Pendlingsavståndet och tågresorna är helt ok. Jag hade Högskolan Väst som förstahandsval för jag visste att utbildningen är bra och jag trivs med att plugga på en mindre högskola.

Senast uppdaterad