Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Kontoret där Fredrik jobbar har en välkomnande atmosfär. Fredrik dricker inte kaffe men har kokar gärna till kunder och gäster. Fredrik är idag en av grundarna till och delägare i den kreativa byrån Studio JAG och arbetar från ett kontor i centrala  Göteborg.
– Jag läste natur på gymnasiet men det passade inte mig. Efter det började jag jobba som anläggare. På dagen la jag plattor och på kvällen kreerade jag mer fritt, jag har alltid varit dragen till det grafiska uttrycket. Jag insåg att jag trivdes bättre med det jag gjorde på kvällen än det jag gjorde på dagen och beslöt att satsa på en utbildning som kunde ge mig möjligheter inom området. Det var en chansning att flytta till Trollhättan, jag visste att Saab tillverkades där men i övrigt var staden okänd för mig. Det var en spännande tid i en ny stad och med nya människor, säger Fredrik.

Utbildningen medförde praktiktid och Fredrik genomförde sin hos världens största digitalbyrå LBi i Göteborg.
– På LBi fick jag genast ett skarpt uppdrag och som jag direkt gillade. Det fanns inte tid att tveka och visst gjorde jag misstag i början, men det är det som är meningen när man är ny. Konsten är att hantera det på ett bra sätt och våga jobba på. Kunder väntar på resultat, jobbigt visst, men roligt och lärorikt.

Fredriks intresse förändrades och han inriktade sig mer mot webb och digitala lösningar. LBi skickade honom till deras kontor i Köpenhamn för ett större uppdrag.
– Tiden i Köpenhamn är speciell för mig. Jag bodde på ett lägenhetshotell, jobbade på dagarna och pluggade på ett fik under kvällarna. Det var en hektisk men en väldigt skön tid och jag gjorde min C-uppsats i samband med det, säger Fredrik.

Vågade ta chansen 

Efter det att Fredrik tog examen år 2012 flyttade han till Göteborg och efter två månaders frilansande fick han jobb på just LBi igen. Fredrik arbetade på LBi under perioder, totalt i ett år, och fick senare kontakt med en göteborgskille han träffat genom jobbet i Köpenhamn.
– Vi sammanstrålade på en pub en kväll. Det visade sig att vi kom bra överens, vi kände till varandras kompetenser men trots att vi knappt kände varandra i övrigt så beslöt vi samma kväll att starta vår egen byrå, bara sådär. Någonstans hade jag haft en plan om att starta eget, kanske om fem sex år, men det gäller att våga ta en chans när den kommer, säger Fredrik.

Fredrik sa upp sig på LBi, slutade den sista januari och den första februari föddes deras egen byrå, Studio JAG.
– Det är jag, Gustaf från pubkvällen och en kille till som heter Victor. Vi äger byrån och driver den framåt. Vi rivstartade genom att redan första dagen flyga upp till Stockholm för att pitcha mot en potentiell kund. Som företagare är det viktigt att presentera sitt erbjudande tydligt och att pitcha är en slags metod för att lyfta fram företagets erbjudande som vi använder. Trots vår övertygelse om att ro hem ett jobb åkte vi hem utan. Klart vi blev nedslagna men inte så länge, vi bestämde tillsammans att – äh, vi kör ändå. Det har vi inte ångrat.

– Under vårt första år har vi spenderat extra mycket tid på varje projekt och valt att se det som en investering för framtiden. Vi beslöt att alltid leverera en hög kvalitet, det har vi följt och nu börjar vi se att det var en bra investering, säger Fredrik.

Senast uppdaterad