Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Intervjuer_Wilhelm_Elofsson

På gymnasiet läste Wilhelm El- och energiprogrammet med inriktning mot elteknik (dåvarande Elprogrammet). Sedan jobbade han ett halvår som distributionselektriker via ett bemanningsföretag. Efter arbete som kyltekniker i två och ett halvt år kände han att han ville bygga vidare på ”elen”.
– Att kunna arbeta med infrastrukturen i samhället känns intressant och kul och jag tyckte utbildningen här på Högskolan Väst verkade bra. Jag kom in och flyttade till Trollhättan.

 Här har han har sju minuters promenadväg till högskolan. Han tycker Trollhättan är en lagom stor stad och med bra förbindelser.
– Och det gick lätt att hitta bostad, säger Wilhelm.

AIL-inslag under utbildningen

Under utbildningen anlitas många föreläsare utifrån. Det ingår även en del praktiska moment som laborationer.
– Jag tycker AIL-inslagen är bra för att man får kontakt med arbetslivet. Det är också intressant att få föreläsarnas erfarenheter. Jag hade också gärna önskat någon form av praktik i utbildningen. Men det har löst sig ändå eftersom jag har haft sommarjobb som beredare på Falbygdens energi.

Wilhelm har alltid gillat att engagera sig och velat vara med och påverka. Därför valde han att engagera sig som programrådsrepresentant.
– Till programrådet tar jag med mig tankar och frågor från klassen. Och tvärtom. Genom programrådet och kursutvärderingar har jag varit med och påverkat en del kurser. Jag uppskattar att lärarna lyssnar och tar till sig våra tankar.

Vad gör du om fem år?

– Om fem år så jobbar jag förmodligen fortfarande med projektering av el och stadsnät. Kanske i en chefsposition. Eller så jobbar jag mer specialiserat inom ett mer avgränsat område. Men man vet aldrig vad som händer, säger Wilhelm med ett brett leende.

Senast uppdaterad