Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

– Jag har alltid varit intresserad av att jobba med människor, så mitt yrkesval är ganska naturligt. Jag trivdes utmärkt på Högskolan Väst. Vi hade en nära kontakt med lärarna och jag gillar utbildningens fokus på omvårdnad och patientbemötande, säger sjuksköterskan Jessica. Att högskolans studenter är bra i mötet med sina patienter var något som Jessica hade hört redan innan hon började utbildningen.
– Redan efter några veckor var vi ute i verkligheten och fick möta patienter, denna erfarenhet är speciellt viktig för de studenter som inte arbetat inom vården tidigare.  Lärarna och handledarna var väldigt bra på positiv feedback och vi studenter blev peppade under utbildningen och fick ökat självförtroende.

Jessica gjorde sin slutpraktik på Kungälvs sjukhus, medicinavdelningen, där hon också fick sin första anställning direkt efter utbildningen. Sedan några år tillbaka arbetar hon på barnkirurgen på Östra sjukhuset i Göteborg.
– Vi har både planerad och akut verksamhet och jag arbetar med barnen både inför och efter operation. Det kan vara alltifrån blindtarmsoperationer till mer ovanliga kirurgiska ingrepp. Det är ett spännande arbete på ett stort sjukhus med många kompetenser.

Senast uppdaterad