Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Student som sitter vid ett bord på ett café

Anledningen till att det blev just Högskolan Väst berodde dels på att Adam bor nära skolan, i Trollhättan. En annan viktig anledning för honom var också möjligheten att läsa Industriell ekonomi med Co-op (Cooperative education), där du som student varvar studier med betalda arbetsperioder. Co-op är en av metoderna inom AIL (Arbetsintegrerat lärande), som är högskolans profil.

- För de som läser Industriell ekonomi, ger AIL en möjlighet att få se hur arbetslivet ser ut för ingenjörer. Du får alltså jobba i ett industriellt företag. Jag gillar att vi får använda våra teoretiska kunskaper i praktiken, berättar Adam. 

Hittills har Adam fått testa på att omvandla teoretisk kunskap till något praktiskt på plats, genom att projekt som berör verkligheten och arbetsmarknaden. Studierna är därför inte bara teoretiska studier, utan det finns praktiska projekt i de flesta kurser som gör att studenterna får uppleva livet på arbetsmarknaden, berättar han.

- Till exempel i kursen kvalitetsutveckling, så arbetade vi med ett projekt för att utveckla produktkvaliteten, säger Adam.      

Under utbildningen kan studenterna välja att antingen praktisera inom Sverige eller utomlands i länder som Högskolan Väst har partnerskap med. Adam drömmer om Italien.

- Om fem år ser jag mig själv i Italien, där jag läser sista året på Masterprogrammet inom Supply Chain Management, avslutar Adam.

Senast uppdaterad