Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Leende student framför dataskärm i klassrum. Foto

Om utbildningen

De utmaningar som kommer med den rådande klimatomställning har alla el som gemensam nämnare för att bli lösta. Det handlar om ny storskalig utbyggnad av förnyelsebar elproduktion, utbyggnad av el-överföringskapacitet samt elektrifiering av förbrukarsidan. Alla fordonstillverkare har idag mycket ambitiösa planer för utveckling och tillverkning av elfordon. Elektriska Fordon lägger en stabil grund inom produktion och distribuering av elenergi men har framförallt ett tydligt fokus på elektrisk framdrivning av fordon. Genom olika programspecifika kursen som behandlar konventionella fordon, som, hybridfordon, elfordon, batterier för fordon och datasäkerhet för fordon får du en spetskompetens som branschen har en hög efterfrågan på.

Arbetsintegrerat lärande - AIL

Vi är Sveriges ledande högskola inom AIL (Arbetsintegrerat lärande). Hos oss får du en akademisk examen samtidigt som du möter arbetslivet redan under studietiden. Arbetsintegrerat lärande genomsyrar hela utbildningen. För att möta den snabba utvecklingen i branschen har vi täta kontakter med en mängd olika företag. Detta bidrar till att du som student efter examen har de kunskaper branschen efterfrågar. Många av lärarna har arbetat, eller arbetar, utanför högskolan. Detta ger en direkt koppling mellan högskolan och branschen, med projekt och examinationsuppgifter hämtade från företagens dagliga verksamhet. Teorin kopplas till praktik genom laborationer och studiebesök. Utbildningen avslutas med ett examensarbete som oftast genomförs direkt på ett företag med problemställningar eller uppdrag de behöver hjälp med.

Arbetsliv

Som Elektroingenjör Elektriska Fordon kommer du att arbeta i en bransch med många nya och stora utmaningar. Du kommer att jobba nära kollegor i olika projekt. Dina arbetsuppgifter kan variera från utveckling av specifika detaljlösningar som kräver båda teoretisk och praktisk spetskompentens till övergripande projektledning för ett större utvecklingsprojekt. Den stora bredden göra att du har goda chanser att hitta en arbetsplats och arbetsuppgifter som passar dig och där du utvecklas i de områden du vill.
Det stora generella behovet av elektroingenjörer gör att antalet examinerade ingenjörer med expertis inom fordon idag inte räcker till för att täcka branschens kompetensbehov. Som Elektroingenjör fordon från Högskolan Väst har du en skräddarsydd utbildning för fordonsindustrin vilket gör att du med stor sannolikhet har en anställning klar redan innan din examen.

Vilka kurser ingår?

För att se vilka kurser som ingår i utbildningen, se knappen ”Kurser som programmet omfattar”.

FAKTA


NIVÅ

Grundnivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Grundläggande behörighet
Du behöver också: Fysik 2, Kemi 1 och Matematik 3c eller Matematik D.

STUDIETAKT

Heltid

UNDERVISNINGSFORM

Campus

EXAMEN

Högskoleingenjörsexamen i elektroteknik

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


HÖST 2024

HÖST 2024

UNDERVISNINGSTID

Dagtid

SISTA ANMÄLNINGSDAG

15 april 2024

ANMÄLNINGSKOD

HV-93970

EXTRA INFORMATION

Här kan du läsa mer om programmet - Programbeskrivning
INTRODUKTIONSKURS I MATEMATIK
Ska du studera på ett av våra ingenjörsprogram eller Tekniskt basår? Vi rekommenderar dig att friska upp dina matematikkunskaper inför din studiestart.
Läs kursen Introduktionskurs i matematik
Vi erbjuder dig som ny student Introduktionskurs i matematik veckan innan terminsstart, där du kan repetera en del av din gymnasiematematik och förbereda dig inför dina matematikstudier på högskolenivå.

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter

Frågor om utbildningens innehåll

Boel Ekergård
KURSER SOM PROGRAMMET OMFATTAR